TOSKANA – VENETO

  • TOSKANA - VENETO

Opis

1/2. DAN HERCEGOVINA – GARDALAND – LAGO DI GARDA

Polazak iz Mostara u 19:00 sati sa zapadnog kolodvora. Noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, te uz povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u Gardaland. Park je otvoren 1975. godine i spoj je magičnih zbivanja, boja i svjetla. Posjet počinje ulaskom u dolinu kraljeva, nastavlja se preko arapske tržnice, afričkog safarija, vožnjom “Transgardalandexpreddom”, a završava najvećim spektaklom “Corsarijem” sa 19 fantastičnih scena koje se izmjenjuju dužinom od 500 m sa kombinacijom efekata svjetla, zvuka i lasera. U 18:30 sati, ukrcaj u autobus  i smještaj u višekrevetnim sobama u hotelu. Večera, noćenje.

3. DAN VERONA – MONTECATINI TERME

Doručak. Poslije doručka, razgled Verone – Piazza Bra, Arena, Palazzo Barbieri, Julijina kuća… Nastavak putovanja do Bologne, glavnog grada pokrajine Emilie. U njemu je 1089. godine osnovano jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Razgled grada – Portico di San Luka, najduže natkriveno stubište na svijetu, koje vodi do Gospinog svetišta i Bazilike sv. Luke, toranj Asinelli, Piazza Maggiore, bazilika Sv. Petronija, Piazza i bazilika Sv. Stjepana, Giardini Margherita… Slobodno vrijeme za ručak, te nastavak putovanja prema Montecatini Terme. Po dolasku smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. DAN MONTECATINI TERME – PISA

Doručak. Poslije doručka izlet u Pisu. Po dolasku, obilazak Campo dei Miracoli gdje se nalaze katedrala, krstionica, poznati 58 metara visoki Kosi toranj iz 1350 – te godine, te groblje Camposanto sa svetom zemljom s Maslinske gore. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i eventualno penjanje na toranj. Povratak u hotel. Večera. Poslije večere, moguć zajednički odlazak uspinjačom do starog grada Montecatini Alto, smještenog na brežuljku iznad termi. Povratak u hotel, noćenje.

5. DAN MONTECATINI TERME – FIRENCA

Doručak. Poslije doručka, fakultaivni izlet u Firencu, glavnoi grad Toskane. Razgled grada – Crkva San Lorenzo, Crkva Santa Croce u kojoj se nalaze Michelangelov, Danteov i Galileov grob, Katedrala Duomo s kupolom promjera 42 metra, Krstionica sv. Ivana iz 12. stoljeća s „Vratima Raja“, Giottov zvonik, Ponte Vecchio, Piazza Signoria… Povratak u hotel, večera. Mogući izlazak u klub ili diskoteku. Noćenje.

6/7. DAN MONTECATINI TERME – PADOVA – VENECIJA  

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Padovi, najstarijem gradu na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Od poznatijih lokacija u gradu tu su i Pratto Della Vale, Piazza dei Signori, Michelangelova katedrala, Piazza Cavour. Nastavak putovanja prema Veneciji. Vožnja brodom do Trga Sv. Marka i razgled grada – Trg i bazilika sv. Marka, Palazzo Ducale, Ponte Rialto… Slobodno vrijeme za shopping, Nastavak putovanja prema Hercegovini poslije podne, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u jutarnjim satima narednog dana.

CIJENA ARANŽMANA NA UPIT

CIJENA UKLJUČUJE:

·         prijevoz autobusom turističke klase,

·         smještaj u hotelu s 3* u Montecatini Terme u višekrevetnim sobama na bazi 3 polupansiona, te okolina Verone na bazi 1 polupansiona

·         licenciranog turističkog pratitelja,

·         izlete u Veronu, Padovu i Pisu;

  • putno životno osiguranje

CIJENA NE UKLJUČUJE: Fakultativne izlete (po osobi):

·         VENECIJA, taksa za ulazak autobusa, parking, vožnja brodicom: 26,00 EUR.

·         FIRENCA, transfer, vlak, vodič: 30,00 EUR

  • GARDALAND: 33,00 EUR
  • ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene,
  • karta za uspinjaču za Montecatini Alto: 7,00 € /osobi

 

Agencija ima pravo korekcija cijena u slučaju povećanja/smanjenja cijena nafte!