G – tour Međugorje je tvrtka u privatnom vlasništvu koja se 2003. godine odvojila od matične tvrtke Globtour, pri čemu se G – tour Međugorje bavi isključivo turizmom i ugostiteljstvom, dok se Globtour nastavio baviti prijevozom putnika.

Ovom prigodom predstavljamo Vam novu web stranicu www.gtour-medjugorje.com preko koje ćete konačno moći obaviti ON LINE plaćanje i prijave za sva ponuđena putovanja i zrakoplovne karte.

Osnovna djelatnost nam je uvijek bila prihvat i smještaj hodočasnika u Međugorju, te ćemo nastaviti i u nadolazećem vremenu, kao tour operator i turistička agencija preko koje će, nadam se i ubuduće, dolaziti hodočasnici iz svih krajeva svijeta u Međugorje, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

 U 2023. godini smo prevezli preko Zračne luke Mostar preko 8.000 putnika, zbog čega smo dobili i posebno priznanje i Zahvalnicu Zračne luke Mostar. Ove godine očekujemo i povećanje broja putnika, koje će nam prvenstveno omogućiti i otvaranje novih linija prema Bariju, Beogradu, Minhenu, Rimu, Veroni, uz postojeću prema Zagrebu, kao i nastavak naših čartera prema Siciliji (Palermo i Catania), Libanonu (Beirut), ali i Španjolskoj.

Napominjemo da od 2018. godine imamo poslovnicu u Zračnoj luci Mostar u kojoj možete dobiti informacije, ali i kupiti karte za sve destinacije iz Zračne luke Mostar, ali i drugih zračnih luka, kako iz B i H, tako i iz inozemstva, te unajmiti rent a car.

Osim prihvata i smještaja hodočasnika u Međugorju, specijalizirali smo se i za organizaciju katoličkih hodočašća širom svijeta. Raduje suradnja sa svim biskupijama u Bosni i Hercegovini, nekoliko biskupija i mnogim župama u Hrvatskoj, kao i Hrvatskim katoličkim misijama širom Europe.

U navedenom periodu, u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja na čijem se čelu nalazi fra Miljenko Mika Stojić, odveli smo preko 32.000 hodočasnika u najveća katolička svetišta u Europi, Svetu Zemlju i Meksiko… Taj trend smo nastavili i protekle godine, koja je bila godina povratka na vrijeme prije 2020. godine.

 Na žalost, izbijanje rata u Izraelu u pojasu Gaze, trenutno je zaustavilo sva hodočašća prema Svetoj Zemlji, a između ostalog, morali smo otkazati hodočašća za preko 1.600 hodočasnika u periodu listopad – studeni 2023. godine, te veljača – ožujak 2024. godine. Nadamo se prestanku rata i MOLIMO ZA MIR U SVETOJ ZEMLJI!

U ovom osvrtu na proteklih 21 godinu, na mogu ne spomenuti ponudu putovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. U proteklom periodu smo organizirali putovanja za preko 80.000 učenika i studenata iz cijele B i H, s više ili manje uspjeha. U svakom poslu se događaju pogreške, pa i u našem, ali smo se trudili i pokušavat ćemo i dalje greške svesti na minimum, te osigurati nesmetano ostvarivanje svih programa, barem koliko je u našoj moći.

Pri tom naglašavam, da je posebno danas, situacija za organiziranje putovanja za mlade dosta složena i nezahvalna. Cijene hotelskih, prijevozničkih i ostalih usluga iz sfere turizma su se drastično povećale, tako da se broj učenika koji si mogu priuštiti putovanje na kraju školovanja, svake godine sve više smanjuje. a ne idu nam naruku niti opća nesigurnost, rat u Europi, Bliskom Istoku, prirodne nepogode i ekonomska nestabilnost. Svi smo posebno osjetljivi na sigurnost mladih.

U svim našim programima, putnici su osigurani od posljedica nesretnog slučaja Policom putničkog zdravstvenog osiguranja.

Na kraju zahvaljujem svima s kojima smo surađivali i surađujemo i danas, nadajući se nastavku suradnje i sutra.

Neka nas sve čuva i u životu prati dragi Bog!

Davor Ljubić, Direktor