PRAG – BEČ

 • PRAG - BEČ

Opis

Prag je glavni i najveći grad Češke, s 1,2 miliona stanovnika, te  njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke  na rijeci Vltavi. Obzirom na dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru, Hradčane i malu Stranu na lijevoj, te Stare Mesto i Nove Mesto (Stari i Novi Grad) na desnoj obali Vltave, od 1992. Godine stari dio Praga je uvršten u UNESCO – v popis.

Beč je glavni i najveći grad Austrije s 1,6 miliona stanovnika. Leži na obalama rijeke Dunav, a u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno – povijesnim spomenicima iz doba Austro -Ugarske monarhije, te raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Bethoven,  Mozart ili Strauss. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana, jednog od gradskih simbola, te brojni spomenici uvršteni na UNESCOV – u svjetske kulturne baštine.

1/2. DAN, HERCEGOVINA – BEČ  – PRAG

Polazak iz Hercegovine u večernjim satima. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju do Beča. Po dolasku, razgled grada – Hofburg, kraljevska palača, trenutno služi kao službena rezidencija austrijskog predsjednika, Augustinska crkva, Kapucinska crkva u kojoj se nalaze grobnice Habsburgovaca, Kartnerstrasse, katedrala Sv. Stjepana, Graben, Kohlmarkt…. Poslije kraćeg odmora, nastavak putovanja za Prag. Po dolasku smještaj u hotelu u više krevetnim sobama. Večera u hotelu. Noćenje.

3. DAN PRAG

Doručak. Poslije doručka, razgled grada uz pratnju vodiča koji počinje od Hradčana, rezidencije čeških vladara preko Katedrale sv. Víta i Václava, u kojoj su pokopani češki vladari. Slijedi posjet karmelićanskoj crkvi Gospe od Pobjede u kojoj se čuva drveni kip Djeteta Isusa iz 16. stoljeća, a koji je, prema predaji, pripadao Tereziji Avilskoj i ima čudesne moći. Karlovim mostom, najstarijim u Pragu, koji povezuje Stari grad s Malom Stranom, dolazi se do najstarijeg Praškog trga, Staromestskih namesti, na kojoj se nalaze crkva sv. Nikole, Starogradska vijećnica i Astronomski sat. Razgled završava na Václavskim namestima, gdje se nalazi najstariji i najveći češki muzej, Nacionalni muzej, Praška državna opera, te mnogobrojni restorani, trgovine i kafići…

Preporuka – fakultativna dvosatna plovidba Vltavom s ručkom na brodu. Plovidbom rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike, Prag se doživi na jedan sasvim drugačiji način…

Večera u hotelu, te poslije večere mogući zabavni program u diskoteci ili nekom od klubova.

4. DAN PRAG

Doručak. Poslije doručka, nastavak razgleda Praga. Odlazak u nekadašnji kraljevski grad Vyšehrad, sagrađenog u 10. stoljeću na stijeni povrh Vltave. Unutar dvorca opasanog zidinama se nalazi Bazilika sv. Petra i Pavla, rotonda sv. Martina iz 11. stoljeća… Slijedi šetnja Pariškom ulicom sa najboljim i najskupljim trgovinama u Pragu, te posjeta Židovskoj četvrti u kojoj se nalaze sinagoge, židovsko groblje, vijećnica i ceremonijalna židovska dvorana…

Povratak u hotel, večera, noćenje. Uvečer, mogući odlazak u diskoteku.

5. DAN PRAG –TROJA – VYSEHRAD – KARLŠTEJN

Doručak. Poslije doručka, više mogućnosti za provesti dan.

 1. Poludnevni fakultativni izlet u Karštejn, gotički dvorac, kojega je sagradio Karlo IV. u 14. stoljeću. Dvorac je služio za čuvanje krune, relikvija i drugih vrijednosti vladarske obitelji.
 2. Fakultativni izlet u ZOO vrt Troja, čija visoka tehnologija i najsuvremeniji pristup gradnji staništa za životinje posjetiteljima omogućuje doživjeti brojne egzotične vrste u njihovom prirodnom okolišu.

Povratak u hotel za večeru. Mogući odlazak u diskoteku, noćenje.

6/7 DAN. PRAG – BEČ – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema Beču. Odlazak do dvorca Schoenbrunn (ulazak u park je besplatan), te poslije kraćeg boravka, odlazak do Pratera. Povratak u Hercegovinu oko 19:00 sati, te uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak u Hercegovinu ujutro. 

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeni:

 • prijevoz autobusima visoke turističke klase – video, klima, WC;
 • 4 polupansiona u hotelu Pragu u više krevetnim sobama;
 • izleti po programu u pratnji vodiča;
 • putničko zdravstveno osiguranje;

U cijenu nisu uključeni programi koji su naznačeni kao fakultativni:

 • Ulaznice za diskoteke s prijevozom do diskoteke i natrag: 12,00 EUR po osobi dnevno;
 • Vožnja Vltavom s ručkom: 25,00 EUR
 • Izlet u Karlštejn: 20,00 EUR
 • Izlet u ZOO Troja:11,00 EUR
 • Dvorac Schonbrunn:19,00 EUR.

 

Agencija ima pravo korekcija cijena u slučaju povećanja/smanjenja cijena nafte!