Plitvička Jezera – Krk – Kvarner – Krka, 4 dana

  • PLITVIČKA JEZERA - KRK - KVARNER - KRKA, 4 dana

Opis

1. DAN, HERCEGOVINA – PLITVIČKA JEZERA – KRALJEVICA

Polazak iz Hercegovine u jutarnjim satima. Vožnja autobusom do NP Plitvičkih jezera. Najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj je uvršten u Popis svjetske baštine (UNESCO) 1979. godine, među prvima u svijetu. Prema IUCN-u, koji definira osam kategorija zaštite prirodnih područja, Plitvička jezera pripadaju drugoj kategoriji – nacionalni park, koja označava zaštićeno područje pod upravom, poglavito radi zaštite ekosustava i rekreacije Površina je 29,615 ha. Dolazak u hotel Uvala Scott u Kraljevici. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2. DAN, KRALJEVICA – KOŠLJUN – KRALJEVICA

Doručak. Poludnevni izlet na otok Krk. Razgled starog grada, te odlazak do Punta, prekrcaj u brodice i prijevoz do otoka Košljuna. Razgled etnografske zbirke smještene u franjevačkom samostanu, u čijem se sklopu, između ostalog, nalazi i kopija “Baščanske ploče”. Povratak u hotel za ručak. Poslije ručka, slobodno vrijeme za odmor i rekreaciju, Večera, noćenje.

3. DAN KRALJEVICA – RIJEKA – OPATIJA – TRSAT – KRALJEVICA

Doručak. Poslije doručka, izlet u Rijeku i Opatiju. Po dolasku na Trsat, obilazak Svetišta Majke Božje Trsatske. Zbog gubitka Svete kućice, papa Urban V. 1367. godine šalje čudotvornu sliku Majke Božje imena »Majka milosti». Predaja kaže da je sliku osobno naslikao sv. Luka Evanđelist. Izrađena je na cedrovoj dasci i podijeljena na tri polja. Zbog štovanja koje joj iskazivano, slika je okrunjena krunom od pravoga zlata 8. rujna 1715. godine, a svečanost njene krunidbe se održala pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora. Panoramski razgled Rijeke, te odlazak u Opatiju. Šetnja čuvenom Lungomare, dugom 12 km, koja dijelom prolazi i kroz opatijski perivoj, hortikulturi spomenik površine 3,6 hektara, sa oko 150 biljnih vrsta iz cijeloga svijeta. Perivoj je podijeljen u dvije cjeline, Perivoj sv. Jakova i Perivoj Angiolina. Unutar perivoja se nalazi najstarija opatijska građevina, crkva sv. Jakova, koja se prvi puta spominje 1449. godine. Povratak u hotel za ručak. Poslijepodne slobodno vrijeme za odmor i rekreaciju. Večera, noćenje.

4. DAN, KRALJEVICA – NP KRKA – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Zadru. Po dolasku u Zadar razgled grada u pratnji vodiča – antički i srednjovjekovni bedemi sa Kapetanovom kulom iz XIII stoljeća, antički forum, crkva sv. Donata, kopnena vrata iz XIV stoljeća… Ručak u restoranu. Mogući razgled NP Krka, do Skradinskog buka. NP Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku koja protječe kroz kanjon dug 75 km,protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Površina parka je 142 km², od kojih je 25 km² otpada na vodenu površinu. Na rijeci se nalazi 7 sedrenih slapova. Po završetku obilaska, nastavak putovanja prema Hercegovini. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak uvečer.

 

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeno:

  • Prijevoz autobusima turističke klase;
  • Smještaj u hotelu na bazi 2 puna 1 polupansiona ;
  • Ručak u restoranu Visovac;
  • Izleti prema navedenom programu u pratnji vodiča;
  • Ulaznice za NP Plitvička jezera, te vožnja brodicom i ulaznice za Etnografski muzej u Košljunu;
  • Putničko zdravstveno osiguranje

U cijenu nisu uključene ulaznice za diskoteke i NP Krka (7,00 EUR).

 

CIJENA KALKULIRANA NA BAZI 45 OSOBA U AUTOBUSU !

AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CIJENE U SLUČAJU POVEĆANJA/SMANJENJA CIJENE GORIVA !