PADOVA – ASIZ -SAN GIOVANNI ROTONDO-MONTE DI SAN ANGELO – VERONA

Šifra: GT-1910-HIB
Vrsta putovanja
  • PADOVA - ASIZ - SAN GIOVANNI ROTONDO - MONTE DI SAN ANGELO - VERONA

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 700,00 EUR po osobi

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 190,00 EUR

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:
• Prijevoz autobusom turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove;
• Smještaj u hotelima s 3/4* u Padovi (1), Asizu (2), San Giovanni Rotondu (2) i Veroni (1) na bazi 6 polupansiona;
• Pratitelj u autobusu i vodič tijekom cijelog putovanja;
• Organizacija putovanja i slušalice za praćenje vodiča.

CIJENA ARANŽMANA FORMIRANA NA BAZI 42 PUTNIKA U AUTOBUSU.
AGENCIJA ZADRŽAVA MOGUĆNOST KOREKCIJE CIJENE U SLUČAJU POVEĆANJA CIJENE GORIVA

Program

1

19. 10. OFFENBACH – ASIZ

Polazak iz Offenbacha u 06:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Italiju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu, najstariji grad na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2

20. 10. PADOVA – LA VERNA – ASIZ

Doručak. Sveta misa u Bazilici sv. Ante, te poslije mise razgled svetišta sv. Ante, sv. Leopolda i sv. Justine. Nastavak putovanja do La Verna, uzvišenja kojega je 1213. godine Franjo dobio na poklon od plemića iz Toscane Orlanda de Chiusia. Na ovom brdu je Franjo 1224. godine dobio svete rane – stigmate. Razgled svetišta i nastavak putovanja prema Asizu. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

3

21. 10. ASIZ

Doručak. Sveta misa u Bazlilici sv. Franje. Poslije mise, razgled Gornje i Donje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Poslije podne, razgled Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Vrijeme predviđeno za osobnu molitvu… Povratak u hotel, večera, noćenje.

4

22. 10. ASIZ – CASCIA – GRECCIO – FONTE COLOMBO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka odlazak do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda. Sveta misa. Poslije mise, nastavak putovanja do Greccia, srednjovjekovnog gradića u kojemu sv. Franjo prvi put slavi Božić uz jaslice 1223. godine. Poslije kraćeg razgleda, mogući odlazak do „franjevačkog Sinaja“ Fonte Columba u kojemu dobiva Božje nadahnuće za Pravila (ukoliko vrijeme dopusti). Također poznato je i po operaciji očiju. Nastavak putovanja do San Giovanni Rotonda. Smještaj u hotelu , večera, noćenje.

5

23. 10. SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT'ANGELO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka, sveta misa i razgled mjesta u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao „Kuću za ublaživanje patnji“, a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka odlazak do Monte Sant’Angela, svetišta sv. Mihajla Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. godine uvršteno na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Razgled svetišta – crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac. Povratak u San Giovani Rotondo. Večera, noćenje.

6

24. 10. SAN GIOVANNI ROTONDO – LORETO – VERONA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Loretu, najvećem talijanskom Marijanskom svetištu, u kome se čuva Nazaretska kućica. U središtu svetišta je bazilika Svetišta Svete kućice koju se, prema legendi, anđeli prenijeli iz Nazareta na Trsat 1291. godine, a potom 1294. u Loreto. Vjeruje se da je u toj kućici živjela Marija kad joj je anđeo navijestio da će po Duhu Svetom začeti Isusa. Nad svetom kućicom 1468. se godine počela graditi bazilika. Sveta misa i razgled svetišta. Poslije razgleda, nastavak putovanja prema Veroni. Po dolasku, smještaj u hotel, večera, noćenje.

7

25. 10. VERONA – MADONA DE LA CORONA – OFFENBACH

Doručak. Poslije doručka, razgled grada – Piazza Bra Arena, Julijina kuća, Piazza Erbe, Piazza dei Signori, najviši toranj u Veroni Torre dei Lamberti, Romeova kuća…. Mogući odlazak do svetišta Madona della Corona (Gospa od krune), koje se nalazi na strmoj litici iznad jezera Garda. Sveta misa. Poslije mise, nastavak putovanja prema Offenbachu, te uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak iza pola noći. .