PADOVA – ASIZ – LORETO – VERONA

Vrsta putovanja
  • PADOVA - ASIZ - SAN GIOVANNI ROTONDO - MONTE DI SAN ANGELO - VERONA

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 465,00 EUR po osobi

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 90,00 EUR

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

·         Prijevoz autobusom turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove;

·         Smještaj u hotelima s 3* u Padovi (1), Asizu (2), na bazi 3 polupansiona;

·         Pratitelj u autobusu i vodič tijekom cijelog putovanja;

·         Organizacija putovanja i slušalice za praćenje vodiča.

CIJENA ARANŽMANA FORMIRANA NA BAZI 42 PUTNIKA U AUTOBUSU.
ORGANIZATOR ZADRŽAVA MOGUĆNOST KOREKCIJE CIJENE U SLUČAJU POVEĆANJA CIJENE GORIVA

Program

1

27/28. 10. NEU ULM – PADOVA

Polazak iz Neu Ulma u 23:30 sati. Vožnja kroz Austriju i Italiju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu, u jutarnjim satima. Padova je najstariji grad na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Po dolasku, sveta misa u Bazilici sv. Ante, te poslije mise razgled svetišta sv. Ante, sv. Leopolda i sv. Justine. Smještaj u hotelu poslije podne, večera, noćenje.

2

29. 10. PADOVA – LA VERNA – ASIZ

Doručak. Nastavak putovanja do La Verna, uzvišenja kojega je 1213. godine Franjo dobio na poklon od plemića iz Toscane Orlanda de Chiusia. Na ovom brdu je Franjo 1224. godine dobio svete rane – stigmate. Razgled svetišta i nastavak putovanja prema Asizu. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

3

30. 10. ASIZ

Doručak. Sveta misa u Bazlilici sv. Franje. Poslije mise, razgled Gornje i Donje bazilike, crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Poslije podne, razgled Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine, grob blaženog Carla Acutisa… Povratak u hotel, večera, noćenje.

4

31. 10. ASIZ – LORETO – VERONA

Doručak. U 08:00 sati odlazak prema Loretu, najvećem talijanskom Marijanskom svetištu, u kome se čuva Nazaretska kućica. U središtu svetišta je bazilika Svetišta Svete kućice koju se, prema legendi, anđeli prenijeli iz Nazareta na Trsat 1291. godine, a potom 1294. u Loreto. Vjeruje se da je u toj kućici živjela Marija kad joj je anđeo navijestio da će po Duhu Svetom začeti Isusa. Nad svetom kućicom 1468. se godine počela graditi bazilika. Sveta misa i razgled svetišta. Nastavak putovanja prema Veroni oko podne, te uz usputna zaustavljanja za odmor dolazak u Veronu oko 19:00 sati. Po dolasku, šetnja gradom – Piazza Bra Arena, Julijina kuća, Piazza Erbe, Piazza dei Signori, najviši toranj u Veroni Torre dei Lamberti, Romeova kuća…. Slobodno vrijeme za večeru, te nastavak putovanja prema Neu Ulmu. Uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak rano ujutro narednog dana.