Neum – Mostar – Vjetrenica – Dubrovnik – Hutovo blato

  • NEUM - MOSTAR - VJETRENICA - DUBROVNIK - HUTOVO BLATO

Opis

DAN 1. MOSTAR – POČITELJ – NEUM

Polazak iz odredišta u jutarnjim satima. Po dolasku u Mostar, razgled grada – Stari most, Kujundžiluk, Franjevačka crkva Sv. Petra i Pavla. Ime Mostar, prvi put je zapisano 1474. i ne odnosi se kao što mnoge knjige o mostu govore na slavni kameni most, nego se odnosi na čuvara mosta – mostara. Uz lijevu obalu Neretve, od Starog mosta prema sjeveru, nalazi se stara mostarska čaršija Kujundžiluk. Ime je dobila po kujundžijama (zlatarima), zanatlijama čijih je radionica u tursko doba na ovom prostoru bilo najviše. Skupa sa Starim mostom, Kujundžiluk čini čudesan arhitektonski sklop jedinstven u svijetu. Mostar svoju besmrtnost duguje Starom Mostu, koji je izgrađen od 1557. do 1566. za vrijeme vrhunca moći Osmanlijskog carstva, za vrijeme vladavine Osmanlijskog Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Stari Most je dizajnirao i izgradio Hajrudin. Nastavak razgleda kroz Stari grad do Franjevačke crkve sv. Petra i Pavla i odlazak do Počitelja – srednjovjekovnog grada s kraja 14 – og i početka 15 – og stoljeća. Pretpostavlja se da ga je osnovao kralj Tvrtko I. Kotromanić, a po prvi put se spominje 1444. godine za vrijeme vladavine Herceg Stjepan Kosače. Po dolasku Osmanlija, postao je jedan od važnijih trgovački centara i danas jedan od najbolje očuvanih gradova iz perioda turske vladavine. Po završetku obilaska, nastavak vožnje do Neuma. Smještaj u hotelu u višekrevetnim sobama. Večera, mogućnost zabave u hotelu, noćenje.

DAN 2. NEUM – VJETRENICA  

Doručak. Poslije doručka, odlazak na poludnevni izlet do špilje Vjetrenice. Vjetrenioca je sustav kanala u dužini od cca 7 km. Najduži kanal je 2,5 km dug. Unutar pećina su pronađeni arheološki nalazi, ostaci kostiju medvjeda i leoparda, te crteži stari oko 10.000 godina. Manja i veća jezera (najveće je široko 180 m), vodopadi i potoci karakteriziraju pećinu, jedinstvenu po vjetru koji uvijek puše. Razgled špilje, te poslije razgleda, povratak u hotel do 14:00 sati. Ručak, te poslije ručka, slobodno vrijeme. Večera u hotelu. Mogućnost zabave u hotelu, noćenje.

DAN 3. NEUM – DUBROVNIK

Doručak. Poslije doručka izlet u Dubrovnik. Po dolasku  razgled grada u pratnji vodiča – Gradska vrata od Pila, Stradun, Velika i Mala Onofrijeva fontana, gradski zvonik iz 1444. godine,  palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva svetoga Vlaha iz 1715. godine, Katedrala, crkva Uznesenja Marijina, gotička crkva svetog Dominika, crkva sv. Spasa, ljekarna iz 1317. godine, koja je u funkciji i danas… Povratak u Neum poslije podne. Ručak – lunch paketi. Večera u hotelu, mogućnost zabave u hotelu, noćenje.

DAN 4. NEUM – HUTOVO BLATO – ODREDIŠTE

Doručak. Slobodno vrijeme do ručka. Poslije ručka, nastavak putovanja prema Hutovu Blatu. Park prirode Hutovo Blato je prirodni rezervat ptica močvarica koji se proteže na 7,4 hektara, a parkom je proglašen 1995. godine. Prema zadnjim istraživanjima, u Parku je zamijećeno preko 160 vrsta ptica iz 40 porodica ptica, te oko 600 biljnih vrsta, dok u vodama Parka obitava 22 različite vrste riba iz 12 porodica. Sastoji se od većeg broja jezera i rijeke Krupe, koja teče u 2 smjera, ovisno o vodostaju rijeke Neretve u koju se ulijeva nakon 9 km. Slobodno vrijeme za šetnju ili igru. Nastavak putovanja prema odredištu, te dolazak u večernjim satima.

 
CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeni:

  • Prijevoz autobusom turističke klase;
  • Smještaj u hotelu na bazi 2 punog i 1 polupansiona;
  • Ulaznice za foto safari u Parku prirode Hutovo Blato i špilju Vjetrenicu;
  • Vodiči na navedenim izletima;

 

Cijena bazirana na osnovu 42 putnika u autobusu s plaćenim aranžmanom !

Agencija zadržava pravo povećanja/smanjenja cijena u slučaju promjene cijena goriva!