N O V O  U  P O N U D I – ZRAKOPLOVOM IZ MOSTARA: BARI – SAN GIOVANNI ROTONDO – ALBEROBELLO – MATERA  

4 DANA
Vrsta putovanja
  • sgr

Opis

N O V O  U  P O N U D I – ZRAKOPLOVOM IZ MOSTARA

POLASCI:
13/16. LIPNJA
18/21. SRPNJA
26/29. 09. 2024.

CIJENA ARANŽMANA: 540,00 EUR (1.050,00 KM)

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 75,00 EUR (145,00 KM)

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

·         Zrakoplovna karta s uključenim 15 kg prtljage i ručnom prtljeagom na relaciji Mostar – Bari – Mostar
·         Prijevoz autobusom turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove;
·         Smještaj u hotelu u San Giovani Rotondu na bazi 3 polupansiona, s uključenim boravišnim pristojbama;
·         Vodič i pratitelj tijekom cijelog putovanja;
·         Audio sustav za praćenje vodiča;
·         Polica putničkog zdravstvenog osiguranja;

U CIJENU NISU UKLJUČENE:

o    Izlet u Alberobello i Materu: 40,00 EUR po osobi
o    Ulaznice za objekte koji se posjećuju

Program

1

1. DAN MOSTAR – BARI – SAN GIOVANNI ROTONDO

Susret u Zračnoj luci Mostar 90 minuta prije leta. Poslije carinske i kontrole putovnica, ukrcaj na zrakoplov Sky Alps za Bari u 12:00. Po dolasku u Zračnu luku Ivana Pavla II u Bariju, kontrola dokumenata i ukrcaj u autobus. Bari je glavni grad regije Apulija, smješten na obali Jadranskog mora, s najdužom šetnicom u Italiji. U Bazilici sv. Nikole nalazi se grob sveca, čije su kosti prenešene iz turskog grada Demre u XI. stoljeću. Stari grad, Bari Vecchia, izgrađen je na poluotoku između dvije moderne luke. Razgled grada – bazilika sv. Nikole, katedrala sv. Sabina, Castel del Monte, centralna četvrt Murate sa velikim brojem trgovina… Odlazak u San Giovanni Rotondo, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2

2. DAN SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT ANGELO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Sveta misa u svetištu Padre Pia. San Giovanni Rotondo je gradić u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao „Kuću za ublaživanje patnji“, a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. Razgled svetišta. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka nastavak putovanja do Monte Sant’Angela, svetišta sv. Mihajla Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. godine uvršteno na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Razgled svetišta – crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac. Povratak u hotel, večer, noćenje.

3

3. DAN SAN GIOVANI ROTONDO – ALBEROBELLO – MATERA – SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka, FAKULTATIVNI izlet u Alberobello i Materu. Alberobello je gradić poznat po neobičnim objektima stožastog krova, trullima, građenim kao suhozid. U samom gradu ih ima oko 1.500 koje danas sliuže kao apartmani, restorani, trgovine, kafići… Nastambe su bijele boje i građene od vapnenca. Stare su do 1.100 godina. Razgled prelijepog gradića, koji podsjeća na grad Štrumfova… Nastavak putovanja do grada Matere. Stari grad Sassi di Matera se nalazi na jednoj padini klanca (La Gravina) rijeke. Najstariji je grad u Italiji (preko 9.000 godina) i od 1993. godine nalazi na UNESCO – vom popisu svjetske baštine zajedno s parkom rupestrijskih crkava (Murghia Matera). Zbog izuzetnog siromaštva, 1950 – ih godina je grad raseljen iz pećina u kojima su ljudi obitavali zajedno sa stokom, a danas su te iste pećine pretvorene u prekrasne apartmane, trgovine i restorane. Zbog izvornosti, Matera se koristi kao kulisa mnogim filmovima (između ostalih i zbog sličnosti sa Jeruzalemom bio je kulisa za snimanje Pasije), a u novije vrijeme i filmova o James Bondu… Preko 150 crkvi i vjerskih objekata je isklesano  u kamenju. Razgled grada uz pratnju vodiča… Slobodno vrijeme za ručak, te povratak u hotel. Večera u hotelu, noćenje.
ZA ONE KOJI OSTAJU U SAN GIOVANNI ROTONDU, VRIJEME ZA OSOBNU MOLITVU I MEDITACIJU!

4

4. DAN SAN GIOVANNI ROTONDO – BARI – MOSTAR

Doručak. Poslije doručka, odjava iz hotela i odlazak do Zračne luke Ivana Pavla II u Bariju. Poslije carinskih formalnosti i kontrola putovnica, ukrcaj na let za Mostar i polazak u 13:40. Dolazak u Mostar u 14:25 sati.