LURD – SANTIAGO DE COMPOSTELA – FATIMA

Vrsta putovanja
  • Fatima - Lisabon - Santiago de Compostela

Opis

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnim sobama: 1.200,00 EUR

Dodatak za jednokrevetnu sobu: 290,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Bordeaux i Porto – Madrid – Split s uključenim pristojbama i 20 kg prtljage;
  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3* na bazi 1 punog i 1 polupansiona u Lurdu, 1 polupansiona u Gijonu, 1 polupansiona u Santiago de Composteli, 2 polupansiona i 1 puni pansion u Fatimi (ukupno 7 noći);
  • Ulaznice za crkvu i muzej u Batalhi;
  • Usluge pratitelja/vodiča tijekom cijelog putovanja.

 

 

Program

1

18. 09. SPLIT – BORDEAUX – LOURDES

Okupljanje u Zračnoj luci Split u 08:45 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Volotea i polet u 10:45 sati. Dolazak u Bordeaux u 13:10. Po završetku iskrcajnih formalnosti, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do Lurda.
U periodu od 11. veljače do 16. srpnja 1858. godine, Gospa se 18 puta ukazala djevojčici Bernadeti. Predstavila se kao Bezgrešno Začeće. Prilikom devetog ukazanja, Bernadeta je na Gospin nagovor, rukama iskopala izvor vode, koja teče i danas i za koju se vjeruje da ima čudesnu moć ozdravljenja. Kroz ovih 170 godina u Lurdu su se dogodila mnogobrojna ozdravljenja. Smještaj u hotelu. Večera, te poslije večere, sudjelovanje u večernjem programu u svetištu. Povratak u hotel, noćenje.

2

19. 09. LURD

Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, posjet spilji ukazanja, Bernadičinoj rodnoj kući, mlinu u kojemu je obitelj živjela, župnoj kući. Mogućnost umivanja u lurdskoj vodi… Povratak u hotel za ručak, te poslije ručka pobožnost Križnog puta. Slobodno vrijeme u svetištu za osobne pobožnosti. Večera u hotelu. Odlazak u svetište na krunicu i procesiju sa svijećama.

3

20. 09. LURD – LOYOLA – GARABANDAL – GIJON

Sveta misa ispred Špilje ukazanja. Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Aspeitie, rodnog mjesta utemeljitelja Družbe Isusove Ignacia Loyole. Kratki razgled crkve i nastavak putovanja prema Garabandalu, mjestu navodnih Gospin ukazanja u periodu od 02. srpnja 1961 do 13. studenog 1965. godine. Kroz to vrijeme, Gospa se ukazivala djevojčicama Conchiti, Mariji Dolores, Mariji Cruz i Jacinti i pritom ostavila poruke o pokorama i žrtvi koje moramo činiti kako bi spriječili kaznu, koju je Concita također opisala. O ovim se ukazanjima pozitivno izjasnio i Papa VI, kao i sveti Padre Pio, ali ih crkva nikada nije službeno prihvatila. Nastavak puta do hotela u Gijonu, večera, noćenje.

4

21. 09. GIJON – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. U njemu se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Po dolasku, sveta misa i razgled Bazilike i groba sv. Jakova. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

5

22. 09. SANTIAGO DE COMPOSTELA – PORTO – FATIMA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Porta. Po dolasku, razgled drugog po veličini grada u Portugalu, poznatog i po čuvenom istoimenom vina – razgled stare jezgre grada, koja se nalazi na Popisu svjetske baštine. Rijeka Douro dijeli grad na dva dijela, Porto i Vila Novu de Gaiu, a jedna od najprepoznatljivijih građevina u gradu je most koji ih spaja, Dom Luis I. Jedan od najslikovitijih dijelova porta je šetnica, Cais de Ribeira, sa brojnim ugostiteljskim objektima, a s druge strane se nalazi Cais de Gaia, u kojoj su smješteni vinski podrumi i skladišta porta.
Nastavak putovanja do Fatime. Gospa se vidiocima, Luciji, Jacinti i Franji, 6 puta ukazala u periodu od 13. svibnja do 13. listopada 1917. Gospa je u svim ukazanjima govorila je o potrebi pokore, molitve, pobožnosti prema svom Prečistom Srcu i potrebi obraćenja cijelog svijeta. Prilikom posljednjeg ukazanja 13. listopada mnoštvo je prisustvovalo Čudu sunca, a tada je objavila svoje ime – Gospa od svete krunice. Smještaj u hotelu, večera, noćenje. Mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici

6

23. 09. FATIMA – ALUSTREL

Doručak. Poslije doručka, sveta misa, te razgled Svetišta – Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Ručak u hotelu, te poslije ručka, odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

7

24. 09. FATIMA – LISABON – BATALHA – NAZARE

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Lisabonu. Po dolasku, razgled četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a – Belemska kula, odakle se pruža pogled na Most 25. travnja, Spomenika Otkrićima, crkva i samostan sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slijedi razgled starog dijela grada – Alfama, vidikovac Santa Luzia, dvorac Sao Jorge, katedrala Uznesenja Djevice Marije u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, te njegova rodna kuća i crkva. Sveta misa, te poslije mise slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i ručak. Oko 15:00 sati, nastavak putovanja do Nazarea, grada sa prekrasnim plažama na obali Atlanskog oceana. Posjet svetištu Gospe od Nazareta, te nastavak putovanja prema Batalhi. Razgledanje gotičke crkve Santa Maria da Vitória i samostana koji se vežu uz nastanak Portugala (bitka kod Aljubarote 1383. godine. Povratak u Fatimu. Večera u hotelu. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

8

25. 09. FATIMA – PORTO – MADRID SPLIT

Rani doručak. Sveta misa, te poslije mise, ukrcaj u autobus i polazak u zračnu luku Porto u 08:30 sati. Polet zrakoplova Iberia za Madrid u 12:20 sati, te iz Madrida za Split u 16:20. Dolazak u splitsku zračnu luku u 19:00 sati.