Imotski – Makarska – Omiš – Split

  • IMOTSKI - MAKARSKA - OMIŠ - SPLIT

Opis

1.DAN HERCEGOVINA – IMOTSKI – MAKARSKA – OMIŠ

Polazak u 07:30 iz ispred škole. Vožnja autobusom do Imotskoga. Po dolasku, odlazak do tvrđave Topane, utvrde čija povijest seže do 10. stoljeća. Podignuta je nad klisurom iznad Modrog jezera, a s druge strane se nalazi stadion Gospin dolac.  Obilazak Crvenog i Modrog jezera. To su krške jama ispunjene vodom. Dubina Crvenog jezera je 287 metara, te je među najdubljim jezerima u Europi, dok razina vode Modrog jezera oscilira. Kada presuši u ljetnim mjesecima, na dnu igra se nogomet. Jedno je od najljepših jezera u Hrvatskoj. Po obilasku jezera, nastavak putovanja do Makarske. Šetnja starim dijelom grada i rivom. Razgled Veprica, lurdskog svetišta u blizini Makarske, te nastavak putovanja do Omiša. Smještaj u hotelskom naselju Brzet u višekrevetnim sobama. TN Brzet je paviljonski kompleks okružen borovom šumom, udaljen 800 metara šetnicom uz more od centra Omiša. Slobodno vrijeme do večere. Zabava u naselju, noćenje.

2. DAN OMIŠ – RADMANOVE MLINICE

Doručak. Poslije doručka razgled Omiša. Omiš je gradić naseljen preko 2.000 godina. Tijekom 12. i 13. stoljeća, Omiški su gusari bili nepobjedivi u pomorskim okršajima sa znatno bogatijim gradovima poput Kotora, Dubrovnika i Venecije, te su priskrbljivali danak za neometan prolaz brodova, a gradu prosperit. U 15. stoljeću su potpali pod vlast Mletačke republike, za vrijeme koje poprima današnji izgled. Omiš je postao značajno turističko odredište, najpoznatiji po održavanju Festivala klapske glazbe. Šetnja starim gradom zvanim Fortica do utvrde Mirabella. Slijedi izlet brodom kanjonom rijeke Cetine, jednim od najljepših u Hrvatskoj, do poznatog izletišta Radmanove mlinice. Mlin je sagrađen u 17. stoljeću, a danas je preuređen u prekrasno odmorište na rijeci, sa mnogim zabavnim sadržajem na otvorenom, kao što su mini golf, tereni za mali nogomet i badmiton, košarku, šah na otvorenom, zabavni park za djecu… Povratak u Omiš. Ručak u hotelu, te poslije ručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i zabavu. Večera u hotelu, noćenje.

3. DAN OMIŠ – SPLIT – TROGIR – HERCEGOVINA

Poslije doručka, cjelodnevni izlet u Split i Trogir. Grad Trogir osnovali su grčki kolonisti s otoka Visa u III. st. pr. Krista. Smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otočiću Trogiru između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira. Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio Majstor Radovan. 1997. godine je proglašen gradom pod zaštitom UNESCO-a.

Po završetku razgleda Trogira, odlazak do Splita. Split je prije 1700 godina osnovao rimski car Dioklecijan. Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO – a još od 1979. Iznad grada se diže Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Razgled grada – Dioklecijanova palača, riva, Zlatna vrata, Voćni ili Narodni trg, Peristil, katedrala Sv. Dujma, Pjaca, Marmontova, Prokurative… Ručak. Poslije ručka odlazak do City Center One i slobodno vrijeme do polaska za Hercegovinu u 17:30 sati. Dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeni:

  • Prijevoz autobusom turističke klase;
  • Smještaj na bazi 1 punog i 1 polupansiona u hotelu Brzet;
  • Ručak u restoranu u Splitu;
  • Ulaznice za Topanu, Modro i Crveno jezero, te vožnju brodom do Radmanovih mlinica;
  • Vodiče za razglede gradova Trogira i Splita;