HODOČAŠĆE U SVETIŠTA LURD, SANTIAGO DE COMPOSTELA I FATIMU, ZRAKOPLOV – AUTOBUS

Vrsta putovanja
  • HODOČAŠĆE U LURD 2024

Opis

CIJENA ARANŽMANA po osobi u dvokrevetnim sobama: 1.200,00 EUR

Dodatak za jednokrevetnu sobu: 340,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Dubrovnik – Rim – Lisabon i Toulousse – Split s uključenim pristojbama i 20 kg prtljage;
  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3* na bazi 1 noćenje s doručkom u Lisabonu, 2 polupansiona u Fatimu, 1 polupansiona u Santiago de Composteli, 1 polupansiona u San Sebastianu, 2 puna pansiona u Lurdu (ukupno 7 noći);
  • Ulaznice za crkvu i muzej u Batalhi;
  • Usluge pratitelja/vodiča tijekom cijelog putovanja.

 

Program

1

06. 10. HERCEGOVINA – DUBROVNIK – RIM – LISABON

Polazak iz Hercegovine u 07:30 sati. Dolazak u Zračnu luku Dubrovnik do 11:30 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Ryan air i polet u 13:25 sati za Rim. Dolazak u Rim u 14:55 sati, preuzimanje prtljage i ukrcaj na let Ryan air za Lisabon u 17:15 sati. Dolazak u Lisabon u 19:25. Po završetku iskrcajnih formalnosti, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do hotela u Lisabonu. Smještaj u hotelu, noćenje.

 

2

07. 10. LISABON – BELEM – OBIDOS – FATIMA

Doručak. Slijedi razgled starog dijela grada – Alfama, vidikovac Santa Luzia, dvorac Sao Jorge, katedrala Uznesenja Djevice Marije u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski, te njegova rodna kuća i crkva. Sveta misa, te poslije mise razgled četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCO-a – Belemska kula, odakle se pruža pogled na Most 25. travnja, Spomenika Otkrićima, crkva i samostan sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama.

Nastavak putovanja do Obidosa. Po dolasku, razgled grada omeđenog srednjovjekovnim zidinama, sa bijelim kućama i uskim ulicama – crkva Svete Marije, Rue Direta, glavna šetnica, spomenik Mao de Obidos… Obidos je poznat po lokalnom likeru od višanja…

Nastavak putovanja do Fatime. Gospa se vidiocima, Luciji, Jacinti i Franji, 6 puta ukazala u periodu od 13. svibnja do 13. listopada 1917. Gospa je u svim ukazanjima govorila je o potrebi pokore, molitve, pobožnosti prema svom Prečistom Srcu i potrebi obraćenja cijelog svijeta. Prilikom posljednjeg ukazanja 13. listopada mnoštvo je prisustvovalo Čudu sunca, a tada je objavila svoje ime – Gospa od svete krunice. Smještaj u hotelu, večera, noćenje. Mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici

 

3

08.10. FATIMA – ALUSTREL

Doručak. Poslije doručka, sveta misa, te razgled Svetišta – Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Ručak u hotelu, te poslije ručka, odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

4

09.10.FATIMA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. U njemu se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Po dolasku, sveta misa i razgled Bazilike i groba sv. Jakova. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

 

5

10.10. SANTIAGO DE COMPOSTELA – LOYOLA - SAN SEBASTIAN

Poslije doručka, nastavak putovanja do Aspeitie, rodnog mjesta utemeljitelja Družbe Isusove Ignacia Loyole. Razgled dvorca i bazilike posvećene sv. Ignaciju, koji je u dvorcu svoje plemićke obitelji doživio obraćenje ležeći u bolesničkom krevetu nakon što je ranjen u borbi. Rodna kuća je pretvorena u muzej u kojem se nalazi spomen-soba njegovog obraćenja. Uz dvorac je se nalazi barokna bazilika s raskošnim glavnim oltarom i pobočnim oltarima posvećenim velikim isusovačkim svecima. Razgled crkve i sveta misa, te poslije mise, nastavak putovanja prema San Sebastianu. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

 

6

11.10. SAN SEBASTIAN – LURD

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Lurda. Dolazak u Lurd oko podne. Smještaj u hotelu, ručak, te poslije ručka odlazak do Svetišta. Posjet špilji ukazanja i razgled Gornje i Donje bazilike.

U periodu od 11. veljače  do 16. srpnja 1858. godine, Gospa se 18 puta ukazala djevojčici Bernadeti. Predstavila se kao Bezgrešno Začeće. Prilikom devetog ukazanja, Bernadeta je na Gospin nagovor, rukama iskopala izvor vode, koja teče i danas i za koju se vjeruje da ima čudesnu moć ozdravljenja. Kroz ovih 170 godina u Lurdu su se dogodila mnogobrojna ozdravljenja. Sveta misa u svetištu. Povratak u hotel, večera. Poslije večere, sudjelovanje u večernjem programu u svetištu. Noćenje.

 

7

12.10. LURD

Doručak. Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, posjet Bernadičinoj rodnoj kući, mlinu u kojemu je obitelj živjela, župnoj kući. Mogućnost umivanja u lurdskoj vodi… Povratak u hotel za ručak, te poslije ručka pobožnost Križnog puta. Slobodno vrijeme u svetištu za osobne pobožnosti. Večera u hotelu. Odlazak u svetište na krunicu i procesiju sa svijećama.

 

8

13.10. LURD – TULUZ – SPLIT - HERCEGOVINA

Doručak paketi. Ukrcaj u autobus i polazak u zračnu luku Tuluz u 06:00 sati. Poslije carinske kontrole, ukrcaj u zrakoplov Volotea i polet za Split u 09:55 Dolazak u splitsku zračnu luku u 12:00 sati. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Hercegovini.