Dubrovnik – Pelješac – Korčula – Mljet

  • DUBROVNIK - PELJEŠAC - KORČULA - MLJET

Opis

1.DAN HERCEGOVINA – DUBROVNIK – TRPANJ   

Polazak u ispred škole u jutarnjim satima. Vožnja autobusom do Dubrovnika. Po dolasku  razgled grada u pratnji vodiča – Gradska vrata od Pila, Stradun, Velika i Mala Onofrijeva fontana, gradski zvonik iz 1444. godine,  palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva svetoga Vlaha iz 1715. godine, Katedrala, crkva Uznesenja Marijina, gotička crkva svetog Dominika, crkva sv. Spasa, ljekarna iz 1317. godine, koja je u funkciji i danas… Po završetku obilaska, fakultativni izlet do otočića Lokruma, do kojega se iz gradske luke brodicom stiže za desetak minuta. Prema legendi, spas od brodoloma tu je našao Richard Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda iz Palestine. Na zamolbu Dubrovčana donirao je novce za nastavak gradnje katedrale u samom gradu. 1839. godine na Lokrumu je boravio Maksimilijan Habsburški, te kupio otok. Na ruševinama samostana izgradio je ljetnikovac i dao urediti vrt, staze i šetnice. Botanički vrt je osnovan 1959. godine, a glavnu zanimljivost predstavlja zbirka eukaliptusa, kaktusa i sukulenata iz Australije i Južne Amerike. Otok je proglašen 1963. godine prirodnim rezervatom, a 1976. godine Specijalnim rezervatom šumske vegetacije. Na otoku se nalazi jezero zvano Mrtvo More koje je povezano s otvorenim morem, a pogodno za kupanje djece i neplivača. Na uzvisini je tvrđava u obliku zvijezde Fort Royal, koju su sagradili Francuzi 1806. godine, a s koje se pruža predivan pogled na Dubrovnik, Cavtat i otoke. Povratak u grad. Ukrcaj u autobus u 17:00 sati i nastavak putovanja do Trpnja na Pelješcu. Smještaj u hotelu večera, zabava u hotelu, noćenje.

2. DAN TRPANJ – OREBIĆ – KORČULA

Doručak. Slobodno vrijeme do ručka. Poslije ručka, vožnja autobusom do Orebića, nekada najvažnijeg središta dubrovačke trgovačke mornarice. Poznat i kao Grad kapetana i pomoraca. Šetnja gradom i posjet Pomorskom muzeju Orebić, spomenu na slavnu pomorsku prošlost grada i Pelješca. Znamenitost grada su i 7 fontana iz 19 – tog stoljeća. Ukrcaj na trajekt za Korčulu u 14:30 sati. Po dolasku, razgled grada u pratnji vodiča – vjećnica, gradska vrata, Trg sv. Marka, kuća Marka Pola, katedrala, crkva Svih Svetih, palača Gabrielis. Po završetku obilaska, ukrcaj na trajekt u 17:40 sati i povratak u hotel. Nastavak vožnje autobusom do Trpnja. Večera i zabava u hotelu, noćenje.

Povratak u hotel za večeru. Zabava, noćenje..

3. DAN TRPANJ – NP MLJET – HERCEGOVINA

Doručak. Odjava iz hotela u 10:00 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja do Prapratnog. Ukrcaj na brod u 12:00 sat. Dolazak do Sobre na Mljetu u 12:45. Nastavak vožnje do Pomena. Slijedi pješačenje šetnicom do Malog jezera i stazom oko Malog jezera. Po dolasku na Mali most, ukrcaj na solarni brod i plovidba na otok Sv. Marija. Slijedi obilazak otoka i povratak brodom s otoka na Mali most. Slobodno vrijeme za ručak (ručak lunch paketi). Ukrcaj na autobus i povratak u Sobru, te trajektom do Prapratnog u 17:00 sati. Povratak za Hercegovinu u 17:30 sati. Dolazak u večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeni:

  • Prijevoz autobusom turističke klase;
  • Smještaj na bazi 2 puna pansiona u hotelu;
  • Izlet u NP Mljet, Pomorski muzej Orebić i trajekt Orebić – Korčula – Orebić ;
  • Vodiče za razglede gradova po programu;

U cijenu nije uračunat izlet u Lokrum: 30,00 KM po osobi

 

Cijena je formirana na osnovu minimalno 42 prijavljenih putnika s plaćenom kartom u autobusu!

Agencija zadržava pravo korekcije cijena u slučaju povećanja cijena goriva!