Crna Gora – Budva – Dubrovnik, 4 dana

  • CRNA GORA - BUDVA - DUBROVNIK, 4 dana

Opis

DAN 1. HERCEGOVINA – BUDVA 

Polazak u jutarnjim satima. Vožnja autobusom preko Trebinja do Herceg Novog, grada koji je kralj Tvrtko I osnovao 1382. godine pod imenom Sveti Stefan, a današnje ime je dobio za vladavine herceg Stjepana Kosače. Razgled starog grada. Nastavak putovanja do Budve. Po dolasku, razgled jednog od najstarijih naselja na Jadranu, koju je prema legendi osnovao feničanski princ Kadmo. Danas je Budva najposjećenija crnogorska destinacija i turistički centar. Poslije razgleda, smještaj u hotel Slovenska plaža, koji se nalazi uz 1.600 m dugu pješčanu šljunkovitu plažu u Budvi. Cijeli kompleks sa restoranima, kafićima, buticima, trgovinama, frizerskim i kozmetičkim salonom, sportskim terenima, bazenima je jedan mali grad za sebe. Večera, noćenje. Moguća zabava u diskoteci.

 

DAN 2. BUDVA – CETINJE – LOVĆEN – BUDVA

Poslije doručka, fakultativno izlet do Cetinja i Lovćena. Cetinje je osnovao crnogorski vladar Ivan Crnojević 1482. godine, te je godinama bio glavni grad Crne Gore. Razgled grada te moguć posjet dvoru kralja Nikole, te odlazak do Lovćena, na čijem se manjem vrhu Jezerski vrh nalazi Njegošev mauzolej, djelo Ivana Meštrovića. Razgled mauzoleja, gdje je sahranjen čuveni crnogorski vladar i pjesnik Petar II. Petrović Njegoš. Poslije završetka obilaska, odlazak do Svetog Stefana, otočića spojenog s obalom uskom prevlakom, a koji je poznati otok – hotel. Osnovan je 1442. godine kada je sagrađena utvrda. Povratak u hotel, ručak, večera, noćenje.  Moguća zabava u diskoteci.

 

DAN 3. BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPIJELA – BUDVA

Doručak. Poslije doručka izlet do Kotora. Stari Kotor je utvrđeni grad opasan zidom dugim 4 km, osnovan kao grčka kolonija u 3.stoljeću prije Krista. Razgled grada, te poslije moguć posjet malenom umjetnom otok (3.000 m²) Gospe od Škrpijela, nastalom bacanjem kamenja u more od strane pomoraca – nasipanje je trajalo preko 250 godina. U znak zahvalnosti za ozdravljenje jednog od dvojice braće koja su na otoku pronašli Gospinu sliku, podignuta je zavjetna kapela na otoku. Povratak u hotel za ručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.. Večera u hotelu, noćenje. Moguća zabava u diskoteci.

 

DAN 4. BUDVA – DUBROVNIK – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Dubrovniku. Po dolasku  razgled grada u pratnji vodiča – Gradska vrata od Pila, Stradun, Velika i Mala Onofrijeva fontana, gradski zvonik iz 1444. godine,  palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva svetoga Vlaha iz 1715. godine, Katedrala, crkva Uznesenja Marijina, gotička crkva svetog Dominika, crkva sv. Spasa, ljekarna iz 1317. godine, koja je u funkciji i danas… Slobodno vrijeme do polaska. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja za Hercegovinu. Uz povremena zaustavljanja za odmor, dolazak uvečer.

CIJENA ARANŽMANA: NA UPIT

U cijenu aranžmana uključeni:

  • Smještaj u hotelu Slovenska Plaža na bazi 2 puna pansiona i 1 polu pansiona ;
  • Vodič na navedenim izletima;
  • Prijevoz autobusom turističke klase;
  • Putničko zdravstveno osiguranje

U cijenu nisu uračunati ulaznice za Lovćen i Cetinje (10,00 KM), ostale muzeje i diskoteke.

 

Cijena je kalkulirana na osnovu 42 putnika u autobusu.

Agencija ima pravo korekcije cijena zbog povećanja/smanjenja cijene goriva!