ČARDAK– ASIZ – RIM – PADOVA

Vrsta putovanja
  • asiz

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 1.190,00 KM po osobi (610,00 EUR)

Ø  DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 360,00 KM (185,00 EUR)

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

·         Prijevoz autobusom visoke turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove;

·         Smještaj u hotelu s 3* u Asizu na bazi 1 polupansiona, Rimu na bazi 3 polupansiona i Padovi 1 na bazi 1 polupansiona;

·         Vodič i duhovno vodstvo cijelog putovanja;

·         Polica putničkog zdravstvenog osiguranja;

 

U CIJENU NISU UKLJUČENI:

o   Ulaznice za Kupolu sv. Petra u Rimu: 10,00 EUR po osobi,

o   Ulaznice za katakombe sv. Kalista: 10,00 EUR,

>o   Ulaznice za Vatikanske muzeje: 15,00 EUR (grupna ulaznica za hodočasnike sa zahtjevom ovjerenim od župnog ureda), te 18/22,00 EUR individualna ulaznica;

Cijena kalkulirana na osnovu 40 osoba u autobusu!

Program

1

07. 10. ČARDAK – ASIZ

Polazak iz Čardaka u 22:00 sati. Vožnja auto putem kroz Hrvatsku i Sloveniju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Asiz oko podne. Po dolasku, sveta misa u Bazilici sv. Franje. Poslije mise, razgled Gornje i Donje bazilike, crkve svete Marije Velike u kojoj se nalazi grob blaženog Karla Akutisa, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje, Nove crkve, Bazilike i groba sv. Klare i crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši…. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

2

08. 10. ASIZ – CASCIA – RIM

Doručak. Poslije doručka, razgled Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Nastavak putovanja do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900. godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda. Sveta misa. Slobodno vrijeme za ručak i nastavak putovanja do Rima. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

3

09. 10. RIM – VATIKAN

Doručak. Poslije doručka, moguća audijencija s Papom Franjom. Slijedi razgled bazilike sv. Petra. Fakultativno, uspon na Kupolu sv. Petra. Poslijepodne nastavak razgleda Rima – bazilka Santa Maria Maggiore, bazilika sv. Ivana Lateranskog sa svetim stubama. Sveta misa u Papinskom zavodu Antonian u 16:00 sati. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4

10. 10. RIM

Doručak. Poslije doručka Slijedi razgled antičkog Rima – Cirkus Maximus, Coloseum, Forum Romanum, crkva Ara Celi (grob Katarine Kosače), Piazza Venezia, Pantheon, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Piaza Spagna. Sveta misa u crkvi sv. Jeronima. Povratak u hotel, večera, noćenje.

5

11. 10. RIM – PADOVA

Doručak. Poslije doručka, odjava iz hotela. Odlazak do bazilike sv. Pavla izvan zidina. Sveta misa. Mogući razgled Kalistovih katakombi. Nastavak putovanja do Padove, najstarijeg grada na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Od poznatijih lokacija u gradu tu su i Pratto Della Vale, Piazza dei Signori, Michelangelova katedrala, Piazza Cavour… Po dolasku, smještaj u hotelu, večera. Noćenje.

6

12. 10. PADOVA – ČARDAK

Doručak. Poslije doručka sveta misa u bazilici sv. Ante. Poslije mise razgled bazilike i svetišta sv. Leopolda Mandića i užeg gradskog jezgra. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prema Čardaku. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak oko pola noći.