O nama

G-Tour Međugorje

Dvadeset godina je za nama!

G - tour Međugorje je tvrtka u privatnom vlasništvu koja se prije točno 20 godina, odnosno 2003. godine odvojila od matične tvrtke Globtour, pri čemu se G - tour Međugorje bavi isključivo turizmom i ugostiteljstvom, dok se Globtour nastavio baviti prijevozom putnika.

Osnovna djelatnost nam je uvijek bila prihvat i smještaj hodočasnika u Međugorju. U tu svrhu smo od gosp. Mate Bulića iznajmili hotel kojega smo nazvali Hotel G - Inn. Najam je istekao protekle godine, te više nismo obnavljali ugovor. Dragom Mati i njegovoj obitelji zahvaljujem na prijateljskoj suradnji, a njemu želim puno zdravlja i povratak u vrh estrade, gdje je uvijek pripadao.

G tour Međugorje nastavlja raditi kao tour operator i turistička agencija preko koje će, nadam se i ubuduće, dolaziti hodočasnici iz svih krajeva svijeta u Međugorje, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.
Planiramo povezivanje charter linijama Mostara sa tradicionalnim, ali i novim destinacijama već ove 2023. godine. U 2022. godini smo započeli povratak prema Siciliji (Palermo i Catania), te Libanonu (Beirut). Ove godine će se brojke i destinacije sa mostarske zračne luke povećati...

Osim prihvata i smještaja hodočasnika u Međugorju, specijalizirali smo se i za organizaciju katoličkih hodočašća širom svijeta. Raduje suradnja sa svim biskupijama u Bosni i Hercegovini, nekoliko biskupija i mnogim župama u Hrvatskoj, kao i Hrvatskim katoličkim misijama širom Europe.
U navedenom periodu, u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja na čijem se čelu nalazi fra Miljenko Mika Stojić, odveli smo preko 27.000 hodočasnika u najveća katolička svetišta u Europi, Svetu Zemlju i Meksiko… Taj trend smo nastavili i prokle godine, a prema svim pokazateljima, ova je godina povratka na vrijeme prije 2020. godine. U Međugorje, ali i u ostale hodočasničke destinacije širom svijeta. Hvala dragom Bogu na tome!
U protekloj 2022. godini dovršeni su projekti koje smo propratili hodočašćima u Svetu Zemlju. Nositelj, idejni tvorac i realizator projekata je fra Tomislav Glavnik, današnji ravnatelj hrvatskog Caritasa. Spomenici sv. Nikoli Taveliću i sv. Jeronimu su pronašli svoja trajna mjesta na Sionu. Ovo ljeto se očekuje i službeno otvaranje Kapele hrvatskih svetaca i blaženika na Pastirskim poljima ispod Betlehema.
Prilikom spominjanja hodočašća, posebno u Svetu Zemlju, ne mogu se ne prisjetiti onih koji na žalost više nisu s nama, a utkali su veliki dio sebe u organizaciju istih. Ostat će zauvijek u našim mislima i molitvama naši pokojni voditelji hodočašća u Svetu Zemlju, fra Tadej Vojnović, fra Slavko Topić, fra Božo Lujić i fra Petar Lubina. Počivali u Miru Božjem!

U ovom osvrtu na proteklih 20 godina, na mogu ne spomenuti ponudu putovanja za učenike osnovnih i srednjih škola. U proteklom periodu smo organizirali putovanja za preko 77.000 učenika i studenata iz cijele B i H, s više ili manje uspjeha. U svakom poslu se događaju pogreške, pa i u našem, ali smo se trudili i pokušavat ćemo i dalje greške svesti na minimum, te osigurati nesmetano ostvarivanje svih programa, barem koliko je u našoj moći.
Pri tom naglašavam, da posebno danas, situacija za organiziranje putovanja za mlade je dosta složena i nezahvalna, a ne idu nam naruku niti opća nesigurnost, rat u Europi, prirodne nepogode i ekonomska nestabilnost. Svi smo posebno osjetljivi na sigurnost mladih.

U svim našim programima, putnici su osigurani od posljedica nesretnog slučaja Policom putničkog zdravstvenog osiguranja sa COVID pokrićem.

Na kraju zahvaljujem svima s kojima smo surađivali i surađujemo i danas, nadajući se nastavku suradnje i sutra.
Neka nas sve čuva i u životu prati dragi Bog!

Davor Ljubić

Davor Ljubić, Direktor