FATIMA – LISABON

Vrsta putovanja
  • fatima

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 1.400,00 EUR

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 380,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Frankfurt – Lisabon – Santiago – Barcelona – Frankfurt
  • Prijevoz autobusom turističke klase na relacijama i s izletima prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3/4* na bazi 1 noćenje s doručkom u Lisabonu, 3 polupansiona u Fatimi i 1 polupansion u Santiago de Composteli, te 2 noćenja s doručkom u Barceloni;
  • Večera u Barceloni;
  • Ulaznice za Muzej u samostanu Batalha i Muzej Misericordia u Portu
  • Pratitelj tijekom cijelog putovanja;

 

U cijenu nisu uračunate ulaznice za druge muzeje i objekte koji se posjećuju, te programe:

  • Katedrala Sagrada Familia u Barceloni: 30,00 EUR po osobi
  • Park Guella Barcelona: 10,00 EUR
  • Flamenco show Barcelona: od 20,00 – 40,00 EUR (uključeno piće)

 

 

Program

1

Petak, 27. 09. FRANKFURT – LISABON

Okupljanje u Zračnoj luci Frankfurt u 18:30 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov polet prema Lisabonu.
Po dolasku, u 23:30, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do hotela. Noćenje.

2

Subota, 28. 09. LISABON – BELEM – OBIDOS – FATIMA

Doručak. Poslije doručka, odlazak do crkve i kapele rođenja Sv. Ante. Sveta misa, te poslije mise posjet katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća. Razgled starog grada, te poslije podne četvrti Belem – samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima. Nastavak putovanja do Obidosa. Po dolasku, razgled grada omeđenog srednjovjekovnim zidinama, sa bijelim kućama i uskim ulicama – crkva Svete Marije, Rue Direta, glavna šetnica, spomenik Mao de Obidos… Obidos je poznat po lokalnom likeru od višanja… Nastavak putovanja do Fatime. Po dolasku, smještaj u hotelu. večera, mogućnost prisustvovanja procesiji i krunici, noćenje.

3

Nedjelja, 29. 09. FATIMA – ALUSTREL

Doručak. Sveta misa. Poslije mise razgled Svetišta – Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

4

Ponedjeljak, 30. 09. NAZARE – BATALHA - FATIMA

Doručak. Poslije doručka, Nastavak putovanja do Nazarea, grada sa prekrasnim plažama na obali Atlanskog oceana. Posjet svetištu Gospe od Nazareta. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja prena Batalhi. Razgledanje gotičke crkve Santa Maria da Vitória i samostana koji se vežu uz nastanak Portugala (bitka kod Aljubarote 1383.god). Povratak u  Fatimu. Po dolasku, smještaj u hotelu. večera, mogućnost prisustvovanja procesiji i krunici, noćenje.

5

Utorak, 01. 10. FATIMA – PORTO – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Porta, drugog po veličini grada u Portugalu, poznatog i po čuvenom istoimenom vinu. Po dolasku razgled stare jezgre grada, koja se nalazi na Popisu svjetske baštine. Rijeka Douro dijeli grad na dva dijela, Porto i Vila Novu de Gaiu, a jedna od najprepoznatljivijih građevina u gradu je most koji ih spaja, Dom Luis I. Jedan od najslikovitijih dijelova porta je šetnica, Cais de Ribeira, sa brojnim ugostiteljskim objektima,  a s druge strane se nalazi Cais de Gaia, u kojoj su smješteni vinski podrumi i skladišta porta. Posjet Museu da Misericórdia do Porto, koji se nalazi u ulici Rua das Flores u centru Porta, uz crkvu Igreja da Misericórdia iz 16. stoljeća. Posvećen je dugoj povijesti i dobrotvornom radu Santa Casa da Misericórdia do Porto, osnovane 1498. godine. Slobodno vrijeme za ručak i nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

6

Srijeda, 02. 10. SANTIAGO DE COMPOSTELA – BARCELONA

Doručak. Poslije doručka, odlazak pješice do bazilike sv. Jakova, (5 km) u kojoj se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Razgled Bazilike i groba sv. Jakova. Sveta misa. Poslije mise, slobodno vrijeme za osobne pobožnosti i ručak u nekom od velikog broja restorana u starom gradu. Polazak za zračnu luku u 16:00 sati. Poslije kontrole putnih isprava, ukrcaj u zrakoplov Vueling za Barcelonu. Polet u 18:55 sati i dolazak u 20:35 sati. Ukrcaj u autobus i smještaj u hotel. Noćenje

7

Četvrtak, 03. 10. BARCELONA

Doručak. Poslije doručka, razgled grada. Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 68 parkova od kojih je najveći Montjuïc, a najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudíja. Razgled grada uključuje obilazak Katedrale Svete Obitelji (Sagrada Familia) – remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja, zatim Trijumfalna vrata (Arc De Triomf), Placa Cataluna, Placa Espana, Miramar, Ramblas, Kolumbov spomenik. Najstariji dio grada je Gotička četvrt, koja je opasana rimskim zidinama. Najznačajnija građevina gotičke četvrti je Katedrala Svetog Križa, posvećena Sv. Eulaili, koja se smatra jednom od najljepših gotičkih građevina na svijetu. Na samom ulazu u katedralu nalazi se kapelica sa krstionicom koja je služila za pokrštavanje Indijanaca opremljenih iz Amerike. Nedaleko od katedrale se nalazi viseći most.

Fakultativni posjet Flamenco show u 18:30 sati u neki od poznatih teatara u Barceloni. Flamenco je tradicionalni ples koji korijene vuče iz Andaluzije, Murcie, Extramandure i Granade. Uvršten je na UNESCO – vu reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa 2010. godine. Poslije programa koji traje jedan sat, španjolska večera u tradicionalnom restoranu. Povratak u hotel, noćenje.

8

Subota, 04. 10. BARCELONA – MONTSERRAT – FRANKFURT

Doručak. Poslije doručka, odjava iz hotela i odlazak do Montserrata. Svetište Crne Gospe je najveće svetište u Kataloniji. Prema predaji, 808. godine, nekoliko pastira je vidjelo svjetlo koje silazi s neba i čulo pjevanje i glazbu. Obavijestili su o tome svjetovne i crkvene vlasti i pronađen je kip Gospe s djetetom. Na tom mjestu je podignut je ženski samostan u 895. godine, a od 976. godine tu se nalaze benediktinci. Papa Lav XIII. je Gospu proglasio zaštitnicom Katalonije 1881. godine. Razgled samostana i svetišta, sveta misa. Povratak u Barcelonu, odlazak u zračnu luku, ukrcaj na zrakoplov u 18:20 sati i dolazak u Frankfurt u 20:20 sati.