Stopama svetog Franje – Asiz

Šifra: FR0804AS
6 DANA
Vrsta putovanja
  • asiz-1
  • asiz (3)
  • asiz (2)

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 520,00 EUR

Doplata  za jednokrevetnu sobu u hotelu: 105,00 EUR

U cijenu aranžmana uključeno:

  • prijevoz autobusom turističke klase;
  • smještaj na bazi 3 polupansiona u hotelu u Santa Maria degli Angelli;
  • pratitelj tijekom putovanja
  • uređaji za praćenje vodiča/duhovnika

Program

1

08/09. 04. FRANKFURT – PADOVA – SANTA MARIA DEGLI ANGELI (ASIZ)

Polazak iz Frankfurta u 19:00 sati. Vožnja auto putem kroz Njemačku i Austriju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu u jutarnjim satima. Po dolaska sveta misa u bazilici sv. Ante. Razgled bazilike, te svetišta sv. Leopolda Mandića. Po završetku, slobodno vrijeme za doručak, te nastavak putovanja prema Asizu. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

2

10. 04. ASIZ – PORZIUNKULA

Doručak. Poslije doručka odlazak do crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši. Sveta misa na grobu sv. Franje, te poslije mise razgled Gornje i Donje bazilike, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje… Slobodno vrijeme za ručak, te poslije podne, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Povratak u hotel za večeru, noćenje.

3

11. 04. ASIZ – GRECCIO – FONTE COLUMBO – CASCIA

Doručak. Poslije doručka odlazak do Greccia, srednjovjekovnog gradića u kojemu sv. Franjo prvi put slavi Božić uz jaslice 1223. godine. Sveta misa, te nastavak putovanja do „franjevačkog Sinaja“ Fonte Columba u kojemu dobiva Božje nadahnuće za Pravila. Također poznato je i po operaciji očiju.
Nastavak putovanja do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda. Povratak u hotel, večera, noćenje.

4

12/13. 04. ASIZ – BLAŽENI KARLO AKUTIS – LA VERNA – FRANKFURT

Doručak. Poslije doručka, odlazak do crkve svete Marije Velike u kojoj se nalazi grob blaženog Karla Akutisa, „sveca u trapericama i Božjeg influencera“. Papa Franjo ga je predstavio mladima kao primjer života u svetosti u doba interneta kada je mladim dušama sve tamo pripremljeno da bi griješili i pogriješili. Sa samo 11 godina, dobio je nadahnuće napraviti izložbu o euharistijskim čudesima koje je priznala Crkva. Prikazao je oko 140 euharistijskih čudesa iz cijeloga svijeta koje je Katolička Crkva priznala, među kojima i euharistijsko čudo iz Ludbrega. Njegova ostavština se može vidjeti na stranici www.miracolieucaristici.org . Umro je od leukemije u 15 godini, a njegov se grob malazi u crkvi sv. Marije Velike u Asizu. Poslije razgleda, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do La Verna, uzvišenja kojega je Franjo dobio na poklon od plemića iz Toscane Orlanda de Chiusia. Na ovom brdu je Franjo 1224. godine dobio svete rane – stigmate. Sveta misa i razgled svetišta. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka nastavak putovanja prema Frankfurtu. Dolazak rano ujutro.