Stopama svetog Franje – Asiz

Vrsta putovanja
  • asiz-2

Opis

01/02. 04. KAŠTELA – PADOVA – SANTA MARIA DEGLI ANGELI (ASIZ)

Polazak iz Kaštela u večernjim satima. Vožnja auto putem kroz Hrvatsku i Sloveniju, te uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Padovu u jutarnjim satima. Po dolaska sveta misa u bazilici sv. Ante. Razgled bazilike, te svetišta sv. Leopolda Mandića. Po završetku, slobodno vrijeme za ručak, te nastavak putovanja prema Asizu. Po dolasku, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Smještaj u hotelu Porzincola, Santa Maria degli Angelli. Večera, noćenje.

03. 04. ASIZ – PORZIUNKULA – CARCERA

Doručak. Poslije doručka odlazak u Asiz. Odlazak do crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši. Sveta misa na grobu sv. Franje, te poslije mise razgled Gornje i Donje bazilike, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, zatim crkve i groba sv. Klare i Nove crkve, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje. Poslije podne odlazak do samotišta Carcera, u kojemu se nalaze špilje prvog bratstva. Vrijeme predviđeno za osobnu molitvu… Povratak u hotel za večeru, noćenje.

04. 04. ASIZ – GRECCIO – FONTE COLUMBO – CASCIA
Doručak. Poslije doručka odlazak do Greccia, srednjovjekovnog gradića u kojemu sv. Franjo prvi put slavi Božić uz jaslice 1223. godine. Sveta misa, te nastavak putovanja do „franjevačkog Sinaja“ Fonte Columba u kojemu dobiva Božje nadahnuće za Pravila. Također poznato je i po operaciji očiju.
Nastavak putovanja do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda. Povratak u hoetl, večera, noćenje.

05. 04. ASIZ – LA VERNA – KAŠTELA

Poslije doručka, nastavak putovanja do La Verna, uzvišenja kojega je 1213. godine Franjo dobio na poklon od plemića iz Toscane Orlanda de Chiusia. Na ovom brdu je Franjo 1224. godine dobio svete rane – stigmate. Sveta misa i razgled svetišta. Rućak u svetištu, te poslije ručka nastavak putovanja prema Kašteli. Dolazak rano ujutro.

CIJENA ARANŽMANA: 375,00 EUR

Doplata  za jednokrevetnu sobu u hotelu: 90,00 EUR
U cijenu aranžmana uključeno:

  • prijevoz autobusom turističke klase;
  • prijevoz taxi vozilima do Carcere i natrag;
  • ručak na La Verni;
  • smještaj na bazi 3 polupansiona u hotelu u Santa Maria degli Angelli;
  • putničko zdravstveno osiguranje;

U cijenu nisu uklječeni ručkovi u hotelu. Doplata za ručak je 20,00 EUR po osobi.

 

Organizator zadržava pravo povećanja cijena usljed povećanja cijene goriva!

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba u autobusu.