Fatima – Lisabon – Santiago de Compostela

Šifra: HR2304SC
Vrsta putovanja
  • Fatima - Lisabon - Santiago de Compostela 2

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 920,00 EUR

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 180,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Split – Barcelona – Santiago – Split
  • Prijevoz autobusom turističke klase na relaciji prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3* na bazi 1 noćenje s doručkom i večerom u Lisabonu, 2 polupansiona u Fatimi i 1 polupansiona u Santiago de Composteli
  • Duhovni pratitelj i vodič tijekom cijelog putovanja;
  • Polica putničkog zdravstvenog osiguranja.

Program

1.

23. 04. 2024. SPLIT – BARCELONA – LISABON

Okupljanje u Zračnoj luci Split u 12:40 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Vuelinga i polet u 14:10. Dolazak u Barcelonu u 16:25 sati. Ukrcaj na let za Lisabon u 19:20. Po dolasku, u 20:30, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do hotela. Noćenje.

2.

24. 04. LISABON – NAZARE – FATIMA

Doručak. Poslije doručka, odlazak do crkve i kapele rođenja Sv. Ante. Sveta misa, te poslije mise posjet katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća. Razgled starog grada, te poslije podne četvrti Belem – samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima. Nastavak putovanja do Nazarea, grada sa prekrasnim plažama na obali Atlanskog oceana. Posjet svetištu Gospe od Nazareta. Nastavak putovanja do Fatime. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

3.

25. 04. FATIMA – ALUSTREL

Doručak. Sveta misa Kapeli ukazanja u 08:00 sati. Poslije mise razgled Svetišta – Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

4.

26. 04. FATIMA – SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. U njemu se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Po dolasku, sveta misa i razgled Bazilike i groba sv. Jakova. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

5.

27. 04. SANTIAGO DE COMPOSTELA – BARCELONA – SPLIT

Doručak paketi. Odlazak u zračnu luku u 05:00 sata. Poslije kontrole putnih isprava, ukrcaj na zrakoplov za Barcelonu i polet 06:45 sati, te iz Barcelone za Split u 11:50. Dolazak u Split u 14:00 sati.