Barcelona – Montserrat – Lurd

Šifra: HR1504LU
5 DANA
Vrsta putovanja
  • Barcelona - Montserrat - Lurd

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 790,00 EUR

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 160,00 EUR

U cijenu uključeni:

  • Prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Barcelona i Toulouse – Minhen – Zagreb s uključenom prtljagom do 20 kg
  • Prijevoz autobusima turističke klase na relacijama i s izletima prema programu;
  • Smještaj u hotelima s 3/4* na bazi 1 polupansiona u Barceloni, te 2 puna i 1 polupansiona u Lurdu;
  • Ulaznica za uspinjaču do Pic du Jur;
  • Pratitelj/vodič tijekom cijelog putovanja;
  • Polica putničkog zdravstvenog osiguranja.

 U cijenu nisu uračunate ulaznice za druge muzeje i objekte koji se posjećuju!

 

Program

1

15. 04. 2024. ZAGREB – BARCELONA

Okupljanje u Zračnoj luci Dr Franje Tuđmana u Zagrebu u 07:30 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Ryan air i polet u 09:20. Dolazak u Gironu u 11:15 sati. Poslije kontrole dokumenata, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do Barcelone. Razgled grada u pratnji vodiča.
Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 68 parkova od kojih je najveći Montjuïc, a najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudíja. Razgled grada uključuje obilazak Katedrale Svete Obitelji (Sagrada Familia) – remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja, zatim Trijumfalna vrata (Arc De Triomf), Placa Cataluna, Placa Espana, Miramar, Ramblas, Kolumbov spomenik. Najstariji dio grada je Gotička četvrt, koja je opasana rimskim zidinama. Najznačajnija građevina gotičke četvrti je Katedrala Svetog Križa, posvećena Sv. Eulaili, koja se smatra jednom od najljepših gotičkih građevina na svijetu. Na samom ulazu u katedralu nalazi se kapelica sa krstionicom koja je služila za pokrštavanje Indijanaca dopremljenih iz Amerike. Nedaleko od katedrale se nalazi viseći most. Po završetku razgleda, smještaj u hotel Campanille Cornella Barcelona, večera. Noćenje.

2

16. 04. BARCELONA – MONTSERRAT – LURD

Doručak. Poslije doručka, odlazak do Montserrata. Svetište Crne Gospe je najveće svetište u Kataloniji. Prema predaji, 808. godine, nekoliko pastira je vidjelo svjetlo koje silazi s neba i čulo pjevanje i glazbu. Obavijestili su o tome svjetovne i crkvene vlasti i pronađen je kip Gospe s djetetom. Na tom mjestu je podignut je ženski samostan u 895. godine, a od 976. godine tu se nalaze benediktinci. Papa Lav XIII. je Gospu proglasio zaštitnicom Katalonije 1881. godine. Razgled samostana i svetišta, sveta misa. Poslije mise, nastavak vožnje autobusom do Lurda. Uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak uvečer. Smještaj u hotelu Christina. Večera, noćenje.

3

17. 04. LURD

Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, posjet spilji ukazanja, Bernadičinoj rodnoj kući, mlinu u kojemu je obitelj živjela. Ručak, te poslije ručka, razgled svetišta – župna kuća, bolnica… Mogućnost umivanja u Lurdskoj vodi. Večera u hotelu. Poslije večere, odlazak u svetište na krunicu i procesiju sa svijećama.

4

18. 04. LURD – PIC DU JER

Doručak. Sveta misa. Poslije mise križni put. Povratak u hotel za ručak. Poslije ručka, izlet na vrh Pic du Jer uspinjačom, odakle se pruža fascinantan pogled na Lurd i Pirineje. Po povratku, vrijeme za osobne pobožnosti. Večera u hotelu, te poslije večere mogućnost sudjelovanja u procesiji svijećama i krunici. Noćenje.

5

19. 04. LURD – TULUZ – MINHEN – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka, sveta misa. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do Toulousea, glavnog grad južne francuske regije Occitanie i sa preko 1,1 milijun stanovnika, četvrtog po veličini francuskog grada. Zbog boje opeke (terakota) koja se koristi na mnogim zgradama, nadimak grada je La Ville Rose, odnosno Ružičasti grad. Kanalom du Midi iz 17. stoljeća, rijeka Garonna je povezana sa Sredozemnim morem. Toulouse je sjedište Airbusa, francuskog proizvođača zrakoplova. Razgled grada – Capitol (vijećnica), most Pont Nef, bazilika sv. Sermina, katedrala sv. Ettiena… Odlazak do zračne luke, te poslije carinskih formalnosti, ukrcaj u zrakoplov za Minhen u 17:50 sati, te iz Minhena za Zagreb u 20:20 sati. Dolazak u Zagreb u 21:20 sati.