ASIZ – SAN GIOVANI ROTONDO – MONTE SANT ANGELO – LORETO

Vrsta putovanja
  • sgr

Opis

CIJENA ARANŽMANA: 500,00 EUR

·         DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 100,00 EUR

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

·         Prijevoz autobusom turističke klase s uključenim pristojbama za ulaske u gradove

·         Prijevoz brodom na relaciji Split – Ancona – Split, smještaj avio sjedala

·         Smještaj na bazi 2 polupansiona u Asizi i 2 polupansiona u San Giovani Rotondu

·         Duhovni pratatitelj tijekom cijelog putovanja

Program

1

19. 05. SPLIT – ANCONA

Okupljanje u trajektnoj luci, ukrcaj na trajekt Marko Polo u 18:00 sati, avio sjedala. Polazak broda u 20:00 sati, mogućnost doplate za kabinu… Noćna plovidba prema Anconi i dolazak 07:00 sati narednog dana…

2

20. 05. ANCONA – ASIZ

Po dolasku u Anconu, kontrola putnih dokumenata i nastavak vožnje autobusom prema Asizu. Po dolasku, obilazak Bazilike Gospe od Anđela u kojoj se nalazi kapelica Porziunkula, mjesto Franjine smrti 1226. godine. Sveta misa. Smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

3

21. 05. ASIZ

Doručak. Poslije doručka, sveta misa u Bazilici sv. Franje. Poslije mise, razgled Gornje i Donje bazilike, crkve svete Marije Velike u kojoj se nalazi grob blaženog Karla Akutisa, katedrale sv. Rufina s krstionicom u kojoj je kršten sv. Franjo, izgrađene na rodnoj kući sv. Franje, Nove crkve, Bazilike i groba sv. Klare i crkve sv. Damjana, u kojoj je 1205. godine Franjo dobio poziv da popravi kuću koja se ruši…. Povratak u hotel za večeru, noćenje.

4

22. 05. ASIZ – CASCIA – GRECCIO – SAN GIOVANNI ROTONDO

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do svetišta sv. Rite u Cascia. Sv. Rita bila je sestra iz reda sv. Augustina, koja je živjela u XIV i XV. stoljeću. Zaštitnica je bespomoćnih i beznadnih slučajeva, a sveticom je proglašena 1900 – te godine. Postala je jedna od najomiljenijih svetica Italije i po njenom zagovoru su se desila mnoga čuda. Slijedi odlazak do Greccia, srednjovjekovnog gradića u kojemu je sv. Franjo prvi put slavio Božić uz jaslice 1223. godine. Sveta misa, te poslije mise, nastavak putovanja do San Givanni Rottonda, poznatog hodočasničkog mjesta u kojemu je do smrti živio sveti padre Pio, čije je tijelo neraspadnuto do danas. Padre Pio je zadobio stigme. Na socijalnom planu se zalagao za ublažavanje patnji bolesnih i siromašnih, pa je osnovao „Kuću za ublaživanje patnji“, a na duhovnom organizira Molitvene skupine, poznate i kao rasadnik vjere i ognjište ljubavi. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera, noćenje.

5

23. 05. SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SANT'ANGELO

Doručak. Poslije doručka, sveta misa i razgled svetišta sv. Padre Pia. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, odlazak do Monte Sant’Angela, svetišta sv. Mihajla Arkanđela, koji se ukazao u jednoj špilji 490. godine. Svetište je 2011. godine uvršteno na UNESCO – v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Razgled svetišta – crkva Santa Maria Maggiore, langobardska grobnica kralja Rotharia, normanski dvorac. Povratak u San Giovani Rotondo. Večera, noćenje.

6

24. 05. SAN GIOVANNI ROTONDO – LORETO – ANCONA – SPLIT

Doručak. Poslije doručka, sveta misa. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti. Nastavak putovanja prema Loretu, najvećem talijanskom Marijanskom svetištu, u kome se čuva Nazaretska kućica. U središtu svetišta je bazilika Svetišta Svete kućice koju se, prema legendi, anđeli prenijeli iz Nazareta na Trsat 1291. godine, a potom 1294. u Loreto. Vjeruje se da je u toj kućici živjela Marija kad joj je anđeo navijestio da će po Duhu Svetom začeti Isusa. Nad svetom kućicom 1468. se godine počela graditi bazilika. Razgled svetišta. Poslije razgleda, nastavak putovanja do Ancone. Ukrcaj na trajekt Jadrolinije do 17:45 sati i smještaj na avio sjedalima. Polazak u 19:45 sati. Noćna plovidba prema Splitu …

7

25. 05. SPLIT

…Dolazak u Split u 07:00 satu ujutro. Poslije carinske kontrole, iskrcaj s broda…