Budimpešta - Prag - Beč

7 dana
Budimpešta - Prag - Beč
Budimpešta - Prag - Beč
Budimpešta - Prag - Beč

Budimpešta, glavni grad Mađarske i glavni politički, industrijski, trgovački i prometni centar zemlje. Ima preko 1,7 milijuna stanovnika. Postala je jedinstveni grad 1873. Godine spajanjem Budima i Pešte. Široke avenije, krasni parkovi, stara zdanja s obje strane rijeke, te skladna mješavina arhitektonskih stilova s pravom su mu dali nadimak Pariz Istočne Europe

Prag je glavni i najveći grad Češke, s 1,2 miliona stanovnika, te njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke na rijeci Vltavi. Od 1992. godine stari dio Praga je uvršten u UNESCO – v popis.

Beč je glavni i najveći grad Austrije s 1,6 miliona stanovnika. Leži na obalama rijeke Dunav, a u svjetskim razmjerima odavno postao i omiljeno turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno - povijesnim spomenicima iz doba Austro -Ugarske monarhije, te raznolikoj kulturnoj ponudi i naslovu glazbene prijestolnice u kojoj su između ostalih živjeli i stvarali poznati glazbenici kao što su Bethoven, Mozart ili Strauss. U gradskom središtu (Innenstadt) nalazi se veličanstvena katedrala sv. Stjepana, jednog od gradskih simbola, te brojni spomenici uvršteni na UNESCOV – u svjetske kulturne baštine.

1/2. DAN, HERCEGOVINA – BUDIMPEŠTA

Polazak u 19:00 sati. Noćna vožnja prema Budimpešti uz video projekcije i usputna zaustavljanja za odmor… Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča - zgrada Parlamenta, Citadela na brdu Gelert u Pešti, Trg heroja sa spomenikom milenija, Lančani most grofa Ištvana, ribarska kuća na Budimu, kraljevski dvor na Budimu, Bogorodičina crkva poznatija kao crkva kralja Matijaša Korvina… Smještaj u hotelu. Fakultativni program – večera u čardi sa folklornim programom.

3. DAN BUDIMPEŠTA - PRAG

Doručak. Poslije doručka polazak za Prag. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Prag poslije podne. Po dolasku smještaj u hotelu u više krevetnim sobama. Večera u hotelu, te poslije večere posjet diskoteci, noćenje.

4. DAN PRAG

Doručak. Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča: Karlov most, Starometske namesti, Starometske radnice, Orloj, Stavovske divadlo, Vaclavske namesti, Loreta, Pražski hrad, Hradčany, Katedrala sv. Vita, Zlatna ulica, Valdštajnska zahrada, Mala strana, Kostel sv. Mikulaše … Fakultativni program - vožnja Vltavom uz ručak. Večera u hotelu, te poslije večere zabavni program u diskoteci ili nekom od mnogobrojnih klubova.

5. DAN PRAG

Doručak. Poslije doručka više mogućnosti za provesti dan. Obilazak nekadašnjeg kraljevskog grada Vyšehrada, sagrađenog u 10. stoljeću na stijeni povrh Vltave. Unutar dvorca opasanog zidinama se nalazi Bazilika sv. Petra i Pavla, rotonda sv. Martina iz 11. stoljeća….
Moguće je posjetiti i Aqua palace – vodeni svijet, koje se sastoji se više tematskih cjelina od kojih izdvajamo: Palaču relaksacije (tobogani, aquagani, bazeni), Palača blaga, Palača avantura, Dom koralja… u kojima možete uživati cijeli dan. Večera u hotelu, posjet diskoteci, noćenje. Fakultativni program – zabavni program uz večeru u pivnici.

6/7. DAN PRAG – BEČ – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka polazak za Beč. Po dolasku, moguć obilazak dvorca Schonbrunn, nekadašnje ljetne rezidencije Habsburgovaca od 18. stoljeća pa do 1918. godine. Razgled grada – Ring, gradska vijećnica Rathaus, Parlament, Hofburg, Hedenplatz, Kohlmarkt, Graben katedrala, Katedrala sv. Stjepana, Stephansplatz, Heldenplatz i Albertinaplatz. Odlazak na Prater, najpoznatiji bečki lunapark. Ulaz u park je besplatan, a cijena ulaznice za pojedinu atrakciju se kreće od 1,00 EUR – 10,00 EUR. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku, te uz video projekcije, dolazak u jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.
U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

  • Djeca iz iste obitelji: 30 %;
  • Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 7 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • 1 - 7 dana prije polaska 70 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 100 %

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.
U slučaju da putnik otkaže putovanje zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:
G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;

Tel: +387 36 650 126;
Fax: +387 36 650 156
E-mail: info@gtour-medjugorje.com
www.gtour-medjugorje.com

Hodočašće u Svetu zemlju
10.11.2020 do 17.11.2020