Beč - Krakow - Budimpešta

8 dana
Beč - Krakow - Budimpešta
Beč - Krakow - Budimpešta
Beč - Krakow - Budimpešta

1/2. DAN, HERCEGOVINA - BEČ - PRAG

Polazak iz Hercegovine u večernjim satima. Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Razgled grada - Ring, Rathaus, Parlament, Hofburg, Hedenplatz, Kohlmarkt, Graben katedrala. Poslije kraćeg odmora, nastavak putovanja za Prag. Po dolasku smještaj u hotelu s 3* u više krevetnim sobama. Večera u hotelu, posjet diskoteci, povratak u hotel, noćenje.

3. DAN PRAG

Doručak. Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča: Karlov most, Starometske namesti, Starometske radnice, Orloj, Stavovske divadlo, Vaclavske namesti, Loreta, Pražski hrad, Hradčany, Katedrala sv. Vita, Zlatna ulica, Valdštajnska zahrada, Mala strana, Kostel sv. Mikulaše,… Preporuka za poslijepodne - fakultativni program - vožnja Vltavom uz ručak. Večera u hotelu, te odlazak u diskoteku.

4. DAN PRAG - KRAKOW

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema Auschwitzu. Mogući razgled najvećeg koncentracijskog logora u nacističkoj Njemačkoj, te poslije odavanja počasti stradalnicima i posjete kapelici sv. Maksimilijana Kolbea, nastavak putovanja do Krakowa. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

5. DAN, KRAKOW

Poslije doručka, razgled Krakowa, do XVII. stoljeća glavnog grada Poljske. Grad je upisan u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCA. Razgled započinje posjetom kraljevskom gradu Wawelu, te krunidbenoj katedrali poljskih kraljeva, katedrala sv. Marije, tvrđava Barbakan, Florijanova vrata, židovska četvrt… Poslije podne mogući odlazak u Wielitzku, čuvene rudnike soli u kojima su rudari uklesali brojne kapelice, također dio UNESCO - ve svjetske baštine. Povratak u hotel, večera, noćenje. Mogući odlazak u diskoteku.

6. DAN KRAKOW - WADOWICE - BUDIMPEŠTA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Wadowica, rodnoga grada svetoga pape Ivana Pavla II. Posjet crkvi u kojoj se nalazi krstionica u kojoj je kršten Karol Wojtila, razgled rodne kuće i Muzeja Pape Ivana Pavla II, te poslije obilaska nastavak putovanja prema Budimpešti. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera. Moguća je večera u čardi sa folklornim programom i plesovima.

7/8. DAN BUDIMPEŠTA - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, razgled grada u pratnji vodiča - zgrada Parlamenta, Erszebet bulevar, Citadela na brdu Gellert u Pešti, Vaydahunayed Palota, kraljevska palača i Varhegy dvor na Budimu, crkva sv. Matijaša. Slobodno vrijeme za shopping, te polazak u Hercegovinu u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu, te uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak u jutarnjim satima.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.
U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

  • Djeca iz iste obitelji: 30 %;
  • Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 7 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • 1 - 7 dana prije polaska 70 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 100 %

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.
U slučaju da putnik otkaže putovanje zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:
G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;

Tel: +387 36 650 126;
Fax: +387 36 650 156
E-mail: info@gtour-medjugorje.com
www.gtour-medjugorje.com

Hodočašće u Svetu zemlju
08.09.2020 do 15.09.2020
Hodočašće u Svetu zemlju
10.11.2020 do 17.11.2020