Minhen, Berlin, Prag, Beč

9 dana
Minhen, Berlin, Prag, Beč
Minhen, Berlin, Prag, Beč
Minhen, Berlin, Prag, Beč

Minhen je treći po veličini grad u Njemačkoj i glavni grad Bavarske i grad poznat po zbirkama stare i klasične umjetnosti, Njemačkom muzeju, Oktoberfestu…

Berlin je najveći i glavni grad Njemačke s oko 3,4 miliona ljudi, te poslije Londona drugi najveći grad u EU. 1961. godine, grad je podijeljen zidom, koji je srušen 1989. godine, a iduće godine dolazi do ujedinjenja Njemačke i Berlin je ponovo postao glavni grad. Najpoznatiji simboli su Bradenburška vrata, Reichstag, Siegessaule, Berliner Bar (medvjed), a UNESCOVI spomenici su Muzejski otok, Dvorci i parkovi u Berlinu, te Stambena naselja berlinske moderne.

Prag je glavni i najveći grad češke, s 1,2 miliona stanovnika, te kulturno i gospodarsko središte. Nalazi se uz obale rijeke Vltave. 1992. godine stari dio Praga je uvršten u UNESCO - v popis.

1/2. DAN HERCEGOVINA - SALZBURG - MINHEN

Polazak iz Hercegovine oko 18:00 sati. Noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Uz kraća zadržavanja za odmor i video projekcije, dolazak u Salzburg u jutarnjim satima. Stari grad Salzburg je u svijetu poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, te se smatra jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga uvršten je u UNESCO popis mjesta svjetske baštine u Europi. Razgled Mozartova grada - gradska vrata Siegmundstor, Katedrala, Mozartova rodna kuća…Nastavak putovanja prema Minhenu. Po dolasku, smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, razgled grada Marienplatz, stara i nova vijećnica, crkva sv. Petra, gotička crkva Frauenkirche, opera, Trg Sv. Jakova, Trijumfalna vrata. Večera u restoranu u gradu, povratak u hotel, noćenje.

3. DAN MINHEN - POTSDAM - BERLIN

Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Berlinu. U neposrednoj blizini Berlina se nalazi grad Potsdam, ljetna rezidencij pruskih kraljeva, te rezidencija njemačkih careva. Grad je prepun bajkovitih dvoraca i palača, elegantnih i šarenih parkova. Nalazi se na rijeci Havel, na mjestu gdje se ona širi u brojna jezera. Posjet gradskom povijesnom središtu sa zanimljivim primjerima vrtne arhitekture. Razgled grada: ruska kolonija Aleksandrowka, holandska četvrt, park s dvorcem Sansoucci, Nova palača, Orangerie. Po dolasku u Berlin, smještaj u hotelu, večera. Poslije večere, zajednički odlazak u grad. Noćenje.

5. DAN BERLIN

Poslije doručka, cjelodnevni i panoramski razgled grada u pratnji vodiča - Kronprinzenpalais, Avenija Unter den Linden, Zeughaus (Njemački povijesni muzej), Neue Wache, Humboldt Universitat, Državna biblioteka, Bebelplatz, Državna opera Unter den Linden, Deutsche Guggenheim, Stara palača, Stara biblioteka, Katedrala sv. Hedvige, Brandenburška vrata, Reichstag, park Tiergarten, dvorac Bellevue, Stup pobjede, Kurfurstendam s brojnim trgovinama i lokalima, Postdamer Platz, ostaci berlinskog zida, Checkpoint Charlie, Alexander Platz. Tijekom vožnje se zaustavljanje na najzanimljivijim lokacijama za fotografiranje i kupnju suvenira. Slobodno vrijeme za šoping i večernji izlazak. Noćenje.

6. DAN BERLIN - PRAG

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Praga. Dolazak u poslijepodnevnim satima. Razgled grada u pratnji vodiča Karlov most, Starometske namesti, Starometske radnice, Orloj, Stavovske divadlo, Vaclavske namesti, Loreta. Smještaj u hotel, večera. Poslije večere zajednički odlazak u pivnicu "U Fleku". Noćenje.

7. DAN PRAG

Poslije doručka razgled grada u pratnji vodiča: Pražski hrad, Hradčany, Katedrala sv. Vita, Zlatna ulica, Valdštajnska zahrada, Mala strana, Kostel sv. Mikulaše… Fakultativno - vožnja Vltavom uz ručak. Povratak u hotel, večera, potom zajednički odlazak u diskoteku ili grad. Noćenje.

8/9. DAN. PRAG - BEČ - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Beču. Po dolasku, fakultativni obilazak dvorca Schonbrunn (IMPERIAL TOUR), nekadašnje ljetne rezidencije Habsburgovaca od 18. stoljeća, sve do 1918. godine. Palača i vrtovi nalaze se na UNESCO - vom popisu svjetske baštine. Razgled gradskog jezgra - Katedrala sv. Stjepana, Stephansplatz, Heldenplatz i Albertinaplatz, te odlazak na Prater, najpoznatiji bečki lunapark. Ulaz u park je besplatan, a cijena ulaznice za pojedinu atrakciju se kreće od 1,00 EUR - 10,00 EUR. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku, te uz video projekcije i kraća zadržavanja za odmor, dolazak u Hercegovinu u jutarnjim satima narednog dana.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.
U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

  • Djeca iz iste obitelji: 30 %;
  • Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 7 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • 1 - 7 dana prije polaska 70 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 100 %

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava.
U slučaju da putnik otkaže putovanje zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:
G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;

Tel: +387 36 650 126;
Fax: +387 36 650 156
E-mail: info@gtour-medjugorje.com
www.gtour-medjugorje.com

Hodočašće u Svetu zemlju
10.11.2020 do 17.11.2020