Španjolska - Azurna obala - Italija

6 noćenja
Španjolska - Azurna obala - Italija
Španjolska - Azurna obala - Italija
Španjolska - Azurna obala - Italija

1/2. dan HERCEGOVINA - MILANO - LIGURIJA

Polazak iz Hercegovine u 20:00 sata. Vožnja prema Italiji kroz Hrvatsku i Sloveniju. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Milano ujutro. Po dolasku razgled grada - Katedrala i Piazza Duomo, Galeria Vitorio Emanuele, zgrada Opere Scala. Šetnja ulicama koje se popularno zovu " zlatnim pravokutnik" (Quadrilatero d'oro) - Via Montenapoleone, Via Alessandro Manzoni, Via della Spiga i Corso Venezia, u kojima se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih modnih marki. Nastavak putovanja do Ligurije. Smještaj u višekrevetnim sobama, večera, noćenje.

3. dan LIGURIJA - NICE - CANNES - LLORET DE MAR

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja Azurnom obalom do Nice. Vožnja Promenadom Anglais do ulice Massena i fontana. Nastavak putovanja prema Cannesu. Šetnja bulevarom Croisette do palače filmskog festivala. Nastavak putovanja prema Lloret de Maru. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, zajednički odlazak u diskoteku.

4. dan LLORET DE MAR

Doručak, ručak i večera u hotelu. Slobodno vrijeme za upoznavanje Lloret de Mara. Zajednički odlazak u diskoteku, noćenje.

5. dan LLORET DE MAR - BARCELONA - GOTIČKA ČETVRT - FONTANE

Doručak. Poslije doručka, cjelodnevni izlet u Barcelonu. Središte novog grada je trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla. Na gornjem dijelu avenije Avinguda Diagonal je trgovačko središte grada. Barcelona ima 68 parkova od kojih je najveći Montjuïc, a najslavniji Parc Güell, arhitekta Antonija Gaudíja. Razgled grada uključuje obilazak Katedrale Svete Obitelji (Sagrada Familia) - remek djelo arhitekta Antonija Gaudíja, zatim Trijumfalna vrata (Arc De Triomf), Placa Cataluna, Nou Camp - stadion FC Barcelona, Placa Espana, Olimpijski prsten na brdu Montjuic, Miramar, Ramblas, Kolumbov spomenik. Poslije podne, razgled Gotičke četvrti, najstarijeg dijela grada opasana rimskim zidinama. Najznačajnija građevina gotičke četvrti je Katedrala Svetog Križa, posvećena Sv. Eulaili, koja se smatra jednom od najljepših gotičkih građevina na svijetu. Na samom ulazu u katedralu nalazi se kapelica sa krstionicom koja je služila za pokrštavanje Indijanaca dopremljenih iz Amerike. Nedaleko od katedrale se nalazi viseći most. Mogući posjet fontanama - igra svjetla i vode uz glazbenu podlogu će zasigurno priuštiti nezaboravan doživljaj. Po završetku predstave, povratak u hotel. Hladna večera, odlazak u diskoteku. Povratak u hotel za večeru. Diskoteka, noćenje.

6. dan LLORET DE MAR - MARINELAND - FIGUERAS

Doručak. Slobodno vrijeme u Lloret del Maru predviđeno za fakultativne izlete.
Marineland, dresura dupina i tuljana, papagaja, vodeni tobogani, bazeni
Figueras - muzej Salvadora Dalija.
Vožnja katamaranom u trajanju do 3 sata.
Večera u hotelu, diskoteka, noćenje.

7. dan LLORET DE MAR - GRASSE - MONACO - LAGO DI GARDA

Doručak. Oko 10:00 sati, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja Španjolskom i Azurnom obalom do Grassea. Razgled parfumerije i nastavak vožnje do Monaca. Panoramski razgled grada i šetnja do Le Grand Casina. Noćna vožnja do Lago di Garda...

8. dan GARDALAND - LAGO DI GARDA

Dolazak u Gardaland u jutarnjim satima. Fakultativno posjet zabavnom parku. Posjet počinje ulaskom u dolinu kraljeva, nastavlja se preko arapske tržnice, afričkog safarija, vožnjom "Transgardalandexpreddom", a završava najvećim spektaklom "Corsarijem" sa 19 scena koje se izmjenjuju dužinom od 500 m sa kombinacijom efekata svjetla, zvuka i lasera. Za vrijeme boravka u parku, možete objedovati u jednom od mnogobrojnih tematskih restorana - Divlji zapad, Mexico, podvodni svijet, pizzerije, restorani brze hrane… U 19:00 sati, ukrcaj u autobus i smještaj u hotelu. Večera, noćenje.

9/10. dan LAGO DI GARDA - VERONA - VENECIJA - HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Verone. Razgled grada - Arena, Julijina kuća s poznatim Julijinim kipom u dvorištu, Piazza Erbe i Piazza dei Signori, najviši toranj u Veroni Torre dei Lamberti, Katedrala Duomo… Zatim, nastavak putovanja do Venecije. Po dolasku, fakultativni razgled Venecije - vožnja brodom do Trga Sv. Marka i razgled grada - Trg i bazilika sv. Marka, Palazzo Ducale, Ponte Rialto. Nastavak putovanja prema Hercegovini, te uz video projekcije i povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u Hercegovinu rano ujutro narednog dana.

Dodatne informacije

Važne napomene pri odlasku na grupno putovanje školskih ustanova

Prilikom organiziranih odlazaka na putovanja, važno je znati pojedine stvari:

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave - hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice - za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu - uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje. U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP - a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme, uz čiju pomoć može neometano obavljati posao.

4. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti iz PPZO.

5. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, kao i propisa zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

6. POPUSTI

- Djeca iz iste obitelji: 30 %; - Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 100 %;

7. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana (po osobi) osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

8. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 - 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 - 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;
  • Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.

Kod otkazivanja svih aranžmana ne isplaćuje se trošak nabave vize/a ni putnih isprava. U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti.

8. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o. Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje, J. I. B. 427300700003 ID PDV: 227300700003 PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt - 702/2;