Advent u Toskani

5/6.12.2019. Hercegovina - Bologna - Montecatini Terme
Advent u Toskani
Advent u Toskani
Advent u Toskani
05.12.2019 do 08.12.2019

Polazak iz Mostara u 20 sati. Noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, te uz povremena zaustavljanja za odmor, dolazak u Bolognu oko 09 sati sljedećegdana. Po dolasku, razgled glavnog grada pokrajine Emilie s oko 400.000 stanovnika. U njemu je 1089. godine osnovano jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Razgled grada - Portico di San Luka, najduže natkriveno stubište na svijetu, koje vodi do Gospinog svetišta i Bazilike sv. Luke, toranj Asinelli, jedan od dva tornja koji simboliziraju Bolognu, Piazza Maggiore, bazilika Sv. Petronija, Piazza i bazilika Sv. Stjepana, Giardini Margherita, najveći park u Bologni… Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, nastavak putovanja do Montecatini Terme. Po dolasku, smještaj u hotel Paladio, Via Puglie, 42.

Slobodno vrijeme za razgledanje Božićnog sajma. Za vrijeme Došašća, ovaj gradić se pretvara u veliki Božićni sajam, sa prelijepo ukrašenim ulicama i mnogobrojnim štandovima na kojima se mogu kušate toskanske delicije, ali i kupovati razni suveniri, vina, maslinovo ulje… Moguć posjet i kući Djeda Božićnjaka u Castello della Terme Camerici, prekrasnom kompleksu koji dočarava priču o Djedu Božićnjaku. Kompleks se sastoji od Začaranog puta s vilenjacima, Kuće Djeda Božićnjaka, Selom vilenjaka, radionicama… Povratak u hotel za večeru. Noćenje.

7.12.2019. Montecatini Terme - Pisa - Firenca

Doručak. Poslije doručka cjelodnevni izlet u Pisu i Firencu. Po dolasku u Pisu, obilazak Campo dei Miracoli gdje se nalaze katedrala, krstionica, poznati 58 metara visoki Kosi toranj iz 1350 - te godine, te groblje Camposanto sa svetom zemljom s Maslinske gore. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i eventualno penjanje na toranj.

Slijedi odlazak prema Firenci, glavnom gradu Toskane, svjetskom središtu kulture i umjetnosti. Po dolasku, razgled grada - Katedrala, Krstionica, Giottov zvonik, Crkva santa Croce, Crkva San Lorenzo, Ponte Vecchio, Piazza Signoria… Slobodno vrijeme za posjet jednom od najpoznatijih Božićnih sajmova u Europi smještenom na platou ispred Santa Croce, sa velikim brojem štandova na kojima se nude razni suveniri i delicije… Povratak u Montecatini Terme, večera, noćenje.

8.12.2019. Montecatini Terme - Padova - Hercegovina

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Padovi, najstarijem gradu na sjeveru Italije s drugim najstarijim sveučilištem na svijetu. Najpoznatija građevina u gradu je bazilika Sv. Ante, a za Hrvate je značajno i svetište sv. Leopolda Mandića. Od poznatijih lokacija u gradu tu su i Pratto Della Vale, Piazza dei Signori, Michelangelova katedrala, Piazza Cavour. U vrijeme Došašća, na Trgu Eremitana je smješten Božićni sajam sa selom Djeda Božićnjaka, klizalištem i vrtuljkom. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka nastavak putovanja za Hercegovinu. Uz usputna zaustavljanja za odmor i video projekcije, dolazak iza pola noći .