Advent u Pragu

08/11. 12. 2022.
Advent u Pragu
Advent u Pragu
Advent u Pragu
Advent u Pragu
08.12.2022 do 11.12.2022

Prag je glavni i najveći grad Češke, s 1,2 miliona stanovnika, te njeno kulturno i gospodarsko središte. Zemljopisno leži u sredini Češke na rijeci Vltavi. Obyirom na dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru, Hradčane i malu Stranu na lijevoj, te Stare Mesto i Nove Mesto (Stari i Novi Grad) na desnoj obali Vltave, od 1992. Godine stari dio Praga je uvršten u UNESCO – v popis.

08/09. 12. HERCEGOVINA – PRAG

Polazak iz Hercegovine u 22:00 sata. Noćna vožnja kroz Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Po dolasku u Prag smještaj u hotel Olympic Congress, 4*.

Navečer odlazak do Staromestskih namesti, na kojemu se odvijaju razne manifestaciji i koncerti za vrijeme Adventa ili fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica. Povratak u hotel za večeru, noćenje.

10. 12. PRAG

Doručak. Razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča počinje od Hradčana, rezidencije čeških vladara preko Katedrale sv. Víta i Václava, u kojoj su pokopani češki vladari. Slijedi posjet karmelićanskoj crkvi Gospe od Pobjede u kojoj se čuva drveni kip Djeteta Isusa iz 16. stoljeća, a koji je, prema predaji, pripadao Tereziji Avilskoj i ima čudesne moći. Karlovim mostom, najstarijim u Pragu, koji povezuje Stari grad s Malom Stranom, dolazi se do najstarijeg Praškog trga, Staromestskih namesti, na kojoj se nalaze crkva sv. Nikole, Starogradska vijećnica i Astronomski sat. Razgled završava na Václavskim namestima, gdje se nalazi najstariji i najveći češki muzej, Nacionalni muzej, Praška državna opera, te mnogobrojni restorani, trgovine i kafići... Poslijepodne slobodno za individualne razglede i aktivnosti.

Preporuka - fakultativna dvosatna plovidba Vltavom s ručkom na brodu. Plovidbom rijekom uz najpoznatije građevine i spomenike, Prag se doživi na jedan sasvim drugačiji način…

Slobodno vrijeme se može iskoristiti i za šetnju Pariškom ulicom sa najboljim i najskupljim trgovinama u Pragu, te posjetom Židovskoj četvrti u kojoj se nalaze sinagoge, židovsko groblje, vijećnica i ceremonijalna židovska dvorana… Navečer fakultativni odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih praških pivnica ili odlazak do Staromestskih namesti, na kojemu se odvijaju razne manifestaciji i koncerti za vrijeme Adventa. Povratak u hotel, noćenje.

11. 12. PRAG – ČESKY KRUMLOV – HERCEGOVINA  

Doručak. U 08:30 sati polazak prema Češkom Krumlovu, povijesnom gradiću u južnoj Češkoj, smještenog iznad rijeke Vltave. Grad je nastao oko dvorca iz 13. stoljeća. Zahvaljujući mirnom razvoju, srednjovjekovni gradić je ostao netaknut, te je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Po dolasku, šetnja gradom do dvorca uskim gradskim uličicama. Slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Povratak prema Hercegovini kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, te uz kraća zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak iza pola noći.

Dodatne informacije

Za ulazak u navedene žemlje, nema obveze pružanja dokaza o cijepljenju, oporavku ili negativnog test, kao niti registracije ili karantene.