Tel: +387 36 650-126, +387 36 650-127
Fax: +387 36 650-156
GSM: +385 98 290 256
E-mail: info@gtour-medjugorje.com

G-Tour Međugorje d.o.o.
fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina

Novo u ponudi:

Izravni letovi iz Splita - Prodaja avionskih karata na relaciji Split-Tel Aviv-Split

Polasci: 26.2.2019. | 5.3.2019.| 19.3.2019.

Cijena karte - od 415 EUR po osobi.

Sve informacije na brojeve telefona:
+387 36 650 126; +387 63 321 210; +385 98 290 256

Srednja Dalmacija

4 dana
Srednja Dalmacija
Srednja Dalmacija
Srednja Dalmacija
Srednja Dalmacija

1. dan Hercegovina - Nin - Zadar

Polazak u 07:00 ispred škole. Vožnja auto putem do grada Ninu, srednjevjekovnog sjedišta hrvatskih vladara u kojemu se nalazi najmanja katedrala na svijetu iz XI. stoljeća. Obilazak Muzeja ninskih starina. Stalni postav obuhvaća sva razdoblja, od prapovijesnoga do srednjovjekovnoga - grobovi od prapovijesnih do srednjovjekovnih, glava cara Nerve, žrtvenici, Dionizijevo poprsje, crkveni namještaj, keramičko posuđe, replika Višeslavove krstionice, a posebno mjesto zauzimaju dva starohrvatska broda pronađena na ulasku u ninsku luku. Slobodno vrijeme poslije obilazak solane Nin, gdje se sol proizvodi na tradicionalan način. Muzej sadrži edukativne segmente,s posebnim osvrtom na cvijet soli - najzdravija sol koja se skuplja rano ujutro i kasno navečer, u idealnim uvjetima bez vjetra. Slobodno vrijeme na Kraljičinoj plaži, 3 km dugoj plaži, gdje se po predaji odmarala i supruga kralja Tomislava, po čemu je i dobila ime. Zanimljivost ove plaže je iznimno dugi plićak, zbog čega je omiljeno odredište obitelji s manlom djecom. Odlazak do hotela. Večera, noćenje. Mogućnost organiziranja zabave u hotelu.

2. dan Zadar

Poslije doručka, polazak do Zadra - antički i srednjovjekovni bedemi sa Kapetanovom kulom iz XIII stoljeća, antički forum, na čijem je pločniku podignuta crkva sv. Donata, kopnena vrata iz XIV stoljeća, Trg pet bunara iz XVI stoljeća, Kalelarga (Široka ulica).... Odlazak do Morskih orgulja, kojima energiji daju morski valovi. Glavni autor orgulja je Nikola Bašić, a otvorene su 2005. godine, te uz Pozdrav suncu predstavljaju novu turističku ponudu grada Zadra. Pozdrav suncu je spoj od 300 višeslojnih ploča, postavljen u obliku kruga promjera 22 metra. Ispod staklenih ploča se nalaze fotonaponski solarni moduli. Povratak u hotel za ručak, te slobodno vrijeme za kupanje. Povratak u hotel za večeru, noćenje. Animacija.

3. dan Biograd

Doručak. Poslije doručka šetnja Biogradom. Biograd na moru je grad koji se prvi puta spominje u X. stoljeću, a u XI. stoljeću postaje prijestonica hrvatskih vladara i biskupa. 1102. godine je u njemu proglašen i hrvatsko - ugarski kralj Koloman. Danas je Biograd na moru turistički grad, koji leži na poluotoku okružen modernim marinama i rivom. Odlazak do polupodmornice, broda koji izgleda poput podmornice, ali ne zaranja. Putnici su smješteni u podvodnoj kabini s velikim staklenim stjenkama, kroz koje se pruža prelijep pogled na morsku floru i faunu, a sa palube se pruža pogled na Pašmanski kanal i otoke. Vožnja traje 45 minuta. Povratak u hotel za ručak, te poslije ručka nastavne aktivnosti i slobodno vrijeme na plaži. Večera u hotelu, animacija.

4. dan Zadar - NP "Krka" - Hercegovina

Doručak. Poslije doručka izlet u NP "Krka". Obilazak parka do Skradinskog buka. NP Krka obuhvaća područje uz rijeku Krku koja protječe kroz kanjon dug 75 km,protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Površina parka je 142 km², od kojih je 25 km² otpada na vodenu površinu. Na rijeci se nalazi 7 sedrenih slapova. Ručak, te poslije ručka nastavak putovanja prema Hercegovini uz moguće zaustavljanje u Splitu.