Slavonija – Pečuh – Siget

3 dana autobusom
Slavonija – Pečuh – Siget
Slavonija – Pečuh – Siget
Slavonija – Pečuh – Siget
Slavonija – Pečuh – Siget

DAN 1. HERCEGOVINA – ĐAKOVO – VINKOVCI/NAŠICE

Polazak u 07:00 sati iz Hercegovine. Vožnja autobusom kroz Bosnu. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u Đakovo poslije podne. Po dolasku razgled katedrale. Nastavak putovanja do Vinkovaca. Po dolasku, razgled barokne jezgra grada sagrađene na temeljima rimske Cibalie. U prošlosti ovaj grad je dao dva rimska cara, tu su živjeli sv. Euzebije i Polion, a danas je poznat po kulturnoj manifestaciji «Vinkovačke jeseni». Smještaj u hotel u više krevetnim sobama, večera. Poslije večere slobodno vrijeme za šetnju gradom. Moguća zabava u diskoteci. Noćenje.

DAN 2. VINKOVCI – OSIJEK – PEČUH – SIGET – VINKOVCI

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Osijeka. Po dolasku razgled grada sa urbanim nasljeđem rimske Murse u pratnji vodiča - srednjovjekovna Tvrđa, Gornji i Donji grad, muzej Slavonije, vodena vrata, mauzolej obitelji Pejačević, dvorac, kapelica sv. Roka i zavjetni stup sv. Trojstva protiv kuge, perivoj kralja Tomislava....
nastavak putovanja do Sigeta, mjesta održavanja velike bitke iz 1566. godine u kojoj je poginuo Nikola Šubić Zrinjski sa 2.500 branitelja, te umro sultan Sulejman Veličanstveni. Razgled utvrde i parka mađarsko-turskog prijateljstva u kojem se nalaze biste Nikole Šubića Zrinskog i sultana Sulejmana I. Park je otvoren1994. godine povodom 500. godišnjice sultanova rođenja. Nastavak vožnje prema Pečuhu, europskoj prijestolnici kulture 2010. godine i dobitnika UNESCO – ve nagrade „Grad mira“ 1998. godine, zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije. Pečuh je i najveći sveučilišni centar Mađarske sa preko 34.000 studenata, a sveučilište potiče još od 1367. godine. U Pečuhu živi velika hrvatska zajednica, koja ima Hrvatsko narodno kazalište i Znanstveni Zavod, a tu je i sjedište Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj. Po dolasku, ručak, te poslije ručka, razgled grada – Ulica Kiraly, Nacionalno kazalište, centralni trg Széchenyi ter sa Gazi Kasim Pašinom Džamijom iz vremena Osmanske okupacije, spomenik Janosu Hunjadiju, Gradska vijećnica, Katedrala sv. Petra i Pavla, ranokršćanska nekropola, koja je 2000. godine upisana na svjetski popis baštine UNESCA, toranj Barbakan, Sinagoga. Povratak u Vinkovce uvečer. Večera u hotelu, noćenje. Moguća zabava u diskoteci.

DAN 3. VINKOVCI – VUKOVAR – ILOK – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja do Vukovara. Po dolasku, razgled Vukovara u pratnji vodiča – Vukovarska bolnica 1991, Spomen dom Ovčara, masovna grobnica Ovčara, memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Križ na ušću Vuke u Dunav, barokna jezgra grada, dvorac grofa Eltza, crkva sv. Roka. Razgled samostana i crkve. Ručak, te poslije ručka nastavak putovanja prema Iloku, najistočnijem naselju u Hrvatskoj. Stari kraljevski grad se razvio na Dunavu, između obronaka Fruške gore. Gradska je jezgra utvrđena zidinama koje su velikim dijelom očuvane i danas. Od značajnijih objekata tu su i franjevački samostan i crkva sv. Ivana Kapistrana. Razgled i šetnja starom gradskom jezgrom. Nastavak putovanja preko Bosne do Hercegovine. Uz usputna zaustavljanja za odmor, dolazak u kasnim večernjim satima.

VAŽNE NAPOMENE PRI ODLASKU NA GRUPNO PUTOVANJE ŠKOLSKIH USTANOVA

1. PUTNE ISPRAVE

Svi putnici moraju imati važeće putne isprave – hrvatske ili BH putovnice, odnosno hrvatske osobne iskaznice. U slučaju da se putuje u zemlju gdje je potrebna viza, putnici su dužni, uz eventualno posredovanje agencije, pribaviti iste uz predočenu dokumentaciju koju pojedino veleposlanstvo zahtjeva. Obratite pozornost na rok važenja putovnice – za ulazak u većinu zemalja putovnica mora vrijediti minimalno 90 dana od dana ulaska.

2. GUBITAK PRTLJAGE

Putnici su dužni voditi brigu o svojim stvarima unesenim u kabinu autobusa, te su ih prilikom svakog napuštanja istog dužni ponijeti sa sobom. U protivnom, putnici sami snose odgovornost za krađu, gubitak ili oštećenje stvari ostavljenih u kabini autobusa bez njihovog nadzora. U slučaju oštećene prtljage i sadržaja iste za vrijeme vožnje autobusom, Organizator se obvezuje nadoknaditi nastalu štetu u slučaju prouzročenom nepažljivim rukovanjem vozača, odnosno člana posade.

3. PONAŠANJE ZA VRIJEME VOŽNJE AUTOBUSOM

Za vrijeme vožnje autobusom nije dozvoljeno šetanje autobusom za vrijeme vožnje, oštećenje inventara, ometanje drugih osoba u autobusu – uključujući vozača, konzumiranje alkohola, opojnih droga i pušenje.
U slučaju istih, vozač je obvezan zaustaviti autobus i upozoriti na ponašanje i u slučaju nemogućnosti uspostavljanja reda u suradnji s vođom puta, zatražiti pomoć djelatnika MUP – a zemlje u kojoj se nalazi. Za vrijeme vožnje autobusom, vozaču nije dozvoljena uporaba mobilnih uređaja bez odgovarajuće dodatne opreme.

4. PUTOVANJA UNUTAR EU ZA VRIJEME COVID 19 KRIZE

Trenutno su ukinuta privremena zabrana i ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza unutar EU. Pojedine zemlje zahtijevaju dodatne provjere prilikom ulaska u vidu antigenskih ili PCR testova, pa prije polaska u svaku zemlju, treba obratiti pozornost na aktualno epidemiološko stanje,

5. PUTNIČKO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi su putnici osigurani od posljedica nesretnog slučaja za vrijeme boravka na putovanju, pri čemu se Organizator pojavljuje kao posrednik. Polica uključuje i pokriće troškova mogućeg liječenja od COVID 19.
Da bismo na vrijeme ishodili policu osiguranja, potrebno je dostaviti 5 dana prije puta: JMBG, broj putovnice, adresu stanovanja. Prilikom potpisivanja Ugovora, pozorno pročitajte uvjete osiguranja, kako biste znali koji su rizici i u kojem obujmu pokriveni policom osiguranja. Za osobe pod utjecajem opojnih droga i alkohola prestaju vrijediti uvjeti

6. DEVIZNI I CARINSKI PROPISI

Svi su se putnici obvezni pridržavati deviznih i carinskih propisa B i H, te zemlje u koju se putuje. U slučaju nemogućnosti nastavka putovanja radi kršenja istih od strane putnika, sve nastale troškove i posljedice snosi sam prekršitelj.

7. POPUSTI

  • Djeca iz iste obitelji: 30 % osnovne cijene;
  • Djeca iz Centara za nezbrinutu i napuštenu djecu: 50 % osnovne cijene;

8. PLAĆANJE

Prilikom prijave, putnik uplaćuje 40% cijene aranžmana, osim ako u programu nije drukčije navedeno. Razlika do pune cijene aranžmana uplaćuje se najkasnije 21 dana prije početka putovanja osim ako u programu nije drukčije navedeno.

9. ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA

Ukoliko putnik otkaže aranžman, G - tour od ukupne cijene aranžmana zadržava:

  • 15 – 30 dana prije polaska 10 % cijene aranžmana;
  • 1 – 15 dana prije polaska 30 % cijene aranžmana;

Poslije polaska 50 % od cijene aranžmana.
U slučaju otkaza zbog bolesti ili smrtnog slučaja u obitelji, uplaćeni iznos se vraća u cijelosti, dok u slučaju otkaza zbog pogoršanja epidemioloških mjera, postoji mogućnost izdavanja vouchera zbog prolongiranja datuma polaska.

10. CIJENA PRIJEVOZA

Zbog nepredvidljivih poskupljenja cijene prijevoza, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijene. Konačna cijena se formira 14 dana prije polaska na putovanje!

11. REKLAMACIJE

Reklamacije se podnose na licu mjesta ukoliko je u pitanju smještaj, kako bi organizator mogao na vrijeme ispraviti eventualne nedostatke. Sve ostale reklamacije se rješavaju u skladu sa Ugovorom koji se potpisuje prilikom dogovora.

Odgovorni organizator:
G-TOUR MEĐUGORJE, d. o. o.
Ul. Fra Slavka Barbarića 34. 88266 Međugorje,
J. I. B. 427300700003
ID PDV: 227300700003
PB: 17074255, Županijski Sud u Mostaru: Tt – 702/2;

BOSNA I HERCEGOVINA (2)

Mogorjelo je jedan od najznačajnijih spomenika rimskog doba u BiH u kojemu se nalaze ostaci utvrđene vile iz 4. stoljeća. U neposrednoj blizine je već od 1 stoljeća postojalo imanje s zgradama za stanovanje i ostalim pratećim sadržajima vezanih za to doba.

Vodopad Kravica na rijeci Trebižat je najveći i najljepši vodopad u Hercegovini. Voda se spušta s visine od 30 metara, a širina je cca 150 metara. U blizini vodopada nalazi se pećina u kojoj se mogu vidjeti stalaktiti, stari mlin i brodić.

Arheološki muzej Humac se nalazi u franjevačkom samostanu svetog Ante Padovanskog na Humcu i najstariji je muzej u BiH, osnovan 1884. godine. U muzeju su izloženi predmeti prikupljeni na širem prostoru Hercegovine od starijeg kamenog doba (paleolitik) do danas. Izložena je i Humačka ploča iz 12. stoljeća, najstariji očuvani spomenik napisan mješavinom glagoljice i starohrvatske ćirilice – bosančice na području Bosne i Hercegovine.

Stolac je gradić sa najvećim brojem arheoloških nalazišta i kulturno - povijesnih spomenika u Hercegovini. Od velikog broja spomenika ističu se mostovi – ćuprije: Inat, Podgradska i Begovska Ćuprija iz 15. i 16. stoljeća, te crkva svetih Petra i Pavla iz 1500. Povijesni centar Stoca je srednjovjekovni Vidoški grad iz 15. stoljeća. U neposrednoj blizini se nalazi i Daorson, ilirski grad iz 3. stoljeća p. n. e. sa zidinama. Također, u neposrednoj blizini Stoca se nalazi i nekropola stećaka Radimlja iz 14. i 15. stoljeća. Stećci su ukrašeni crtežima u kamenu.

Vjetrenica je sustav kanala u dužini od cca 6 km. Najduži kanal je 2,5 km dug. Unutar pećina su pronađeni arheološki nalazi, ostaci kostiju medvjeda i leoparda, te crteži stari oko 10.000 godina. Manja i veća jezera (najveće je široko 180 m), vodopadi i potoci karakteriziraju pećinu, jedinstvenu po vjetru koji uvijek puše.

Široki Brijeg je administrativno sjedište Zapadno – Hercegovačke županije. Simbol grada je crkva Marijina Uznesenja na Nebo, samostan i Gimnazija. Stara je crkva sagrađena 1846, a gradnja sadašnje započela 1905. Uz crkvu i samostan se nalazi i Franjevačka galerija, a u sklopu samostana je bogata knjižnica i riznica.