Tel: +387 36 650-126, +387 36 650-127
Fax: +387 36 650-156
GSM: +385 98 290 256
E-mail: info@gtour-medjugorje.com

G-Tour Međugorje d.o.o.
fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina

Novo u ponudi:

Hit sezone 2018. - Zrakoplovna linija Mostar - Amman

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom: od 21. svibnja 2018. (FJR 901 u 10:05 sati;)

Novo! - Zrakoplovna linija Mostar - Zagreb

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom i petkom: od 04. svibnja 2018. (OU 329 u 06:05 sati;)

Biseri Jordana

Hit sezone 2018. iz Mostara!
Biseri Jordana
Biseri Jordana
Biseri Jordana
Biseri Jordana
21.05.2018 do 08.10.2018

1.dan Mostar – Amman

Sastanak u zračnoj luci Mostar u 08:00. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na let Fly Jordan FJR 901 u 10:05 sati. Slijetanje u zračnu luku Queen Alia u Ammanu 14:05 sati. Poslije carinskih formalnosti i ishođenja viza, ukrcaj u autobus visoke turističke klase. Po dolasku, razgled grada, u rimsko doba poznatijeg kao Philadelphija. Smještaj u hotelu s 4*, večera, noćenje.

2. dan Aman – Madaba – Brdo Nebo

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Madabi. U grčko-pravoslavnoj katedrali Sv. Jure nalazi se slikoviti mozaik, koji prikazuje zemljovid Jordana, Palestine i sjevernog Egipta s kraja VI. stoljeća, te je vjerojatno i najstariji na svijetu. Nastavak vožnje autobusom do brda Nebo. Sveta misa u franjevačkoj crkvi na brdu koje se u Bibliji spominje kao mjesto odakle je Mojsije gledao Obećanu Zemlju, ali nogom nije kročio u nju. Na ovom mjestu je prema predaji Mojsije i umro. Povratak za Amman i obilazak grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča. Posjet dvama kontrastima - istočnom Ammanu, koji je konzervativan, tradicionalan, sa vrlo skromnim kućama, velikim orijentalnim bazarom, te zapadnom Ammanu, sa brojnim restoranima, barovima, galerijama i tržnim centrima kao u bilo kom velikom gradu na Zapadu. Na brežuljku iznad starog dijela grada sačuvana je Citadela i u blizini dio dvorskog parka iz vremena Omejada. Obilazak starog grada, Nacionalnog muzeja i velikog suka. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan Amman – Jerash – Ajlun

Doručak. Poslije doručka, slobodno vrijeme za shopping i individualne razglede ili fakultativni izlet do Jerasha i Ajluna. Grčko – rimski grad Jerash je najsačuvaniji grad nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog slavoluka, te šetnja niz 600 – metarsku ulicu stupova. Nastavak putovanja do Ajluna, gradića na obroncima planina, u kojemu se nalazi utvrda koju je sagradio Saladinov general 1184. godine. Povratak u hotel, večera, noćenje

4. dan Amman – Petra – Aqaba

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Petre. Po dolasku, obilazak drevnog grada Petre, glavnog grada Nabatejaca. Petra je grad uklesan u stijenama i nalazio se na pola puta između Crvenog mora i Mrtvog mora, te je kao takav pružao sigurnost karavanama koje su prolazile tim područjem. Za vrijeme najvećeg procvata kulture Nabatejaca, u Petri je živjelo do 40.000 stanovnika. Nakon rimskog osvajanja i potresa u 4 – tom stoljeću, te arapskih osvajanja u 7 – om stoljeću, Petra je raseljena. Stoljećima je grad bio skriven ostatku svijeta, a ponovo ga je „otkrio“ Švicarac Burchardt 1812. godine. Danas je Petra jedno od novih 7 čuda svijeta, a od spomenika najpoznatije su riznica Khazne al-Firaun, rimsko kazalište sa amfiteatrom iz 1 – og stoljeća s oko 5.000 mjesta, grobnice u kraljevskoj stijeni, te možda najljepšu grobnicu u stijeni Ed Deir. Nastavak putovanja prema Aqabi, gradu na krajnjem jugu Jordana, smještenog na obalama Crvenog mora. Smještaj u hotelu s 4*, večera, noćenje.

5/6 dan Amman – Wadi Rum – krstarenje

Doručak. Boravak u hotelu na bazi polupansiona (doručak / večera). Ova dva dana možete iskoristi za kupanje, šetnju pješčanim plažama Crvenog mora ili odabrati neki od naših izleta.

  1. Wadi Rum, fascinantni pustinjski krajolik u kojemu je obitavao Lawrence od Arabije. Nakon doručka polazak do Wadi Ruma, kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Ukrcaj na terence, te polazak na takozvani Jeep safari. Povratak u Aqabu uvečer.
  2. Krstarenje zaljevom Aqabe na kojem pored kupanja i razgledanja imate priliku da probate neke od jordanskih jela.

7. dan. Aqaba – Mrtvo more – Amman

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema Mrtvom moru. Kupanje na najnižoj točki na svijetu – 420 metara ispod razine mora. Mrtvo more je izuzetno bogato mineralima i soli, tako da za Jordance predstavlja život, a ne smrt, kako bi to ime ukazalo. Eksploatacija je toliko velika, da ukoliko se ništa ne poduzme, Mrtvo bi more moglo nestati za 30 – 40 godina. Nastavak puta do Amman, smještaj u hotel, večera, noćenje.
Fakultativni izlet – "Amman by night" u pratnji vodiča.

8. dan Amman – Mostar

Odlazak u zračnu luku Queen Alia u 03:00 sata. Poslije obavljanja carinskih formalnosti ukrcaj u zrakoplov Fly Jordan 900 i let u 06:20. Dolazak u Mostar u 09:00 sati.