Tel: +387 36 650-126, +387 36 650-127
Fax: +387 36 650-156
GSM: +385 98 290 256
E-mail: info@gtour-medjugorje.com

G-Tour Međugorje d.o.o.
fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina

Novo u ponudi:

Hit sezone 2018. - Zrakoplovna linija Mostar - Amman

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom: od 21. svibnja 2018. (FJR 901 u 10:05 sati;)

Novo! - Zrakoplovna linija Mostar - Zagreb

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom i petkom: od 04. svibnja 2018. (OU 329 u 06:05 sati;)

Jordan – ljetovanja na Crvenom moru

Hit sezone 2018. - iz Mostara
Jordan – ljetovanja na Crvenom moru
21.05.2018 do 08.10.2018

1.dan Mostar – Amman

Sastanak u zračnoj luci Mostar u 08:00. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na let Fly Jordan FJR 901 u 10:05 sati. Slijetanje u zračnu luku Queen Alia u Ammanu 14:05 sati. Poslije carinskih formalnosti i ishođenja viza, ukrcaj u autobus visoke turističke klase i nastavak putovanja prema Aqabi, gradu na krajnjem jugu Jordana, smještenog na obalama Crvenog mora. Smještaj u hotelu s 4*, večera, noćenje.
Nastavak vožnje. Smještaj u hotelu s 4*, večera, noćenje.

2 / 6. dan Aqaba

Boravak u hotelu na bazi polupansiona (doručak / večera). Ova dane možete iskoristi za kupanje, šetnju pješčanim plažama Crvenog mora ili odabrati neki od naših izleta.

  1. Petra. Po dolasku, obilazak drevnog grada Petre, glavnog grada Nabatejaca. Petra je grad uklesan u stijenama i nalazio se na pola puta između Crvenog mora i Mrtvog mora, te je kao takav pružao sigurnost karavanama koje su prolazile tim područjem. Za vrijeme najvećeg procvata kulture Nabatejaca, u Petri je živjelo do 40.000 stanovnika. Nakon rimskog osvajanja i potresa u 4 – tom stoljeću, te arapskih osvajanja u 7 – om stoljeću, Petra je raseljena. Stoljećima je grad bio skriven ostatku svijeta, a ponovo ga je „otkrio" Švicarac Burchardt 1812. godine. Danas je Petra jedno od novih 7 čuda svijeta, a od spomenika najpoznatije su riznica Khazne al-Firaun, rimsko kazalište sa amfiteatrom iz 1 – og stoljeća s oko 5.000 mjesta, grobnice u kraljevskoj stijeni, te možda najljepšu grobnicu u stijeni Ed Deir.
  2. Wadi Rum, fascinantni pustinjski krajolik u kojemu je obitavao Lawrence od Arabije. Nakon doručka polazak do Wadi Ruma, kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Ukrcaj na terence, te polazak na takozvani Jeep safari. Povratak u Aqabu uvečer.
  3. Krstarenje zaljevom Aqabe na kojem pored kupanja i razgledanja imate priliku da probate neke od jordanskih jela.

7. dan. Aqaba – Mrtvo more – Amman

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema Mrtvom moru. Kupanje na najnižoj točki na svijetu – 420 metara ispod razine mora. Mrtvo more je izuzetno bogato mineralima i soli, tako da za Jordance predstavlja život, a ne smrt, kako bi to ime ukazalo. Eksploatacija je toliko velika, da ukoliko se ništa ne poduzme, Mrtvo bi more moglo nestati za 30 – 40 godina. Fakultativno izlet do Madabe i Brda nebo. Nastavak vožnje autobusom do brda Nebo koje se u Bibliji spominje kao mjesto odakle je Mojsije gledao Obećanu Zemlju, ali nogom nije kročio u nju. Na ovom mjestu je prema predaji Mojsije i umro. Odlazak do Madabe, gdje se u grčko-pravoslavnoj katedrali Sv. Jure nalazi slikoviti mozaik, koji prikazuje zemljovid Jordana, Palestine i sjevernog Egipta s kraja VI. stoljeća, te je vjerojatno i najstariji na svijetu. Nastavak puta do Amman, smještaj u hotel, večera, noćenje.
Fakultativni izlet – "Amman by night" u pratnji vodiča.

8. dan Amman – Mostar

Odlazak u zračnu luku Queen Alia u 03:00 sata. Poslije obavljanja carinskih formalnosti ukrcaj u zrakoplov Fly Jordan 900 i let u 06:20. Dolazak u Mostar u 09:00 sati.


HOTELI U AQABI

MARINA PLAZA BY SWISS HOTEL, 4*

Idealno smješten na novoj i luksuznoj destinaciji Tala Bay, udaljenoj 20 km od zračne luke Kralja Huseina i 15 km od grada, usred zaljeva Aqaba, Marina Plaza hotel pruža pogled koji oduzima dah na zlatne planine, s raznolikom ponudom restorana i barova, te 260 moderno opremljenih soba. Gostima je omogućen basplatan WI FI u javnim prostorima

HOTEL GRAND SWISS BELRESORT TALA BAY AQABA, 4*

Na raspolaganje je 5 bazena, vodene sportske aktivnosti i privatna plaža. Smješten na obali Crvenog mora, hotel nudi de luxe sobe sa besplatnim WI FI. Sve sobe imaju prostrane terase, neke s pogledom na more, sve su opremljene s TV – om ravnog ekrana.
U restoranima sa pogledom na Crveno more, poslužuju se međunarodni i regionalni specijaliteti. Kokteli, vina i lagani snack su dostupni u Sunset baru.

MOVENPICK TALA BAY AQABA, 5*

Nalazi se na 15 minuta od centra grada i 25 minuta od zračne luke. Nudi 306 soba s pogledom na Crveno more, vrt, planine ili bazene. WI FI je omugućen u cijelom kompleksu besplatno. Svaka soba ima terasu ili balkone i opremljena mini barom uz besplatnu ponudu.
U osam restorana se nude svježi morski plodovi i autentična talijanska kuhinja. U sklopu kompleksa se nalazi i 150 – metarska plaža, kao i nekoliko bazena, te centara za ronjenje i dječji klub, kao i sauna.

MOVENPICK RESORT AQABA, 5*

Smješten u centru Aqabe, s fantastičnim pogledom na crveno more i planine, omogućava gostima direktan dodir s vlastitom plažom.
Arhitektonski je mješavina europskog i arapskog dizajna. U sklopu kompleksa se nalaz297 soba, 82 apartmana s pogledom na more i planine, 4 bazena za odrasle, te dječji bazen u sklopu dječjeg centra.

INTERCONTINENTAL AQABA, 5*

Hotel s 5* na 10 minuta od centra grada. Sve su sobe sa terasom ili balkonom, sa ogromnim staklenim stjenkama. U sobama se nalazi mini bar i kafe aparat.
Bazeni su okruženi palmama, a u sklopu kompleksa se nalazi ronilački centar kao i drugi vodeni sportovi, te SPA i gimnastički centar.
Restorani poslužuju međunarodnu i regionalnu kuhinju.