Tel: +387 36 650-126, +387 36 650-127
Fax: +387 36 650-156
GSM: +385 98 290 256
E-mail: info@gtour-medjugorje.com

G-Tour Međugorje d.o.o.
fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
Bosna i Hercegovina

Novo u ponudi:

Hit sezone 2018. - Zrakoplovna linija Mostar - Amman

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom: od 21. svibnja 2018. (FJR 901 u 10:05 sati;)

Novo! - Zrakoplovna linija Mostar - Zagreb

Polasci iz Mostara: ponedjeljkom i petkom: od 04. svibnja 2018. (OU 329 u 06:05 sati;)

Hodočašće u Svetu zemlju

6.11. - 13.11.2018. Zagreb - Tel Aviv (zrakoplovom)
Hodočašće u Svetu zemlju
Hodočašće u Svetu zemlju
Hodočašće u Svetu zemlju
Hodočašće u Svetu zemlju
06.11.2018 do 13.11.2018

1.dan Zagreb – Tel Aviv – Nazaret

Sastanak u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman tri sata prije polijetanja zrakoplova. Detaljan carinski pregled prije poleta zrakoplova za Tel Aviv. Nakon carinskih formalnosti u zračnoj luci Ben Gurion, nastavak putovanja prema Nazaretu. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2. dan Nazaret – Haifa – Gora Karmel

Doručak. Poslije doručka Sv. Misa. Slijedi razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Ručak, zatim odlazak prema Haifi, lučkom gradu na sjeveru Izraela, posjet brdu Karmelu na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske i samostanu Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. dan Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Kana Galilejska

Poslije doručka, odlazak do Brda Blaženstava. Sveta misa. Poslije mise silazak do jezera i razgled Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi  Sv. Petra (crkva Petrova prvenstva) u istom mjestu. Zatim slijedi posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Ručak na Brdu blaženstva u 12:30 sati, te poslije ručka, vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak putovanja do Kane galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda. Povratak u hotel, večera. Uvečer moguć odlazak do Bazilike i prisustvovanje Klanjanju Presvetom u 20:30 sati. Noćenje.

4. dan Nazaret – Tabor– Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Mrtvo More – Jeruzalem  

Doručak. Sveta misa i nastavak putovanje do brda Tabora i Bazilike Preobraženja. Razgled svetišta i odlazak na rijeku Jordan, na mjesto Isusova krštenja. Ručak u na Mrtvom moru, te poslije ručka, kupanje u najslanijem moru na svijetu i najnižoj točki na Zemlji. Nastavak puta do Jeruzalema. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

5. dan Jeruzalem – Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera) – Zid Plača (Zapadni zid hrama)

Poslije doručka, uspon do Maslinske gore: crkva Očenaša, crkva Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkva svih naroda u Getsemanskom vrtu (Maslinski vrt u kojem se Isus znojio krvavim znojem). Ručak u restoranu Casanova u 12:00, te poslije ručka odlazak do brda Sion i posjeti crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae (Marijino usnuće), zatim Cenacolo, mjesto Posljednje večere i Davidova groba. Sv. Misa u 16:00 sati u franjevačkoj crkvi Ad Cenaculum. Poslije mise posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan Jeruzalem – Betlehem – Ein Karim

Poslije doručka odlazak do Ein Karima, rodnog mjesta Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te posjet crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Nastavak putovanja prema Betlehemu. Posjet Pastirskim poljima, te odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Razgled Bazilika Rođenja Isusova, te ulazak u samu špilju. Ručak u Casanovi, te poslije ručka razgled špilje sv. Josipa i sv. Jeronima, bazilika sv. Katarine. Sveta Misa, te poslije mise povratak u hotel, večera, noćenje.

7. dan Jeruzalem – Via dolorosa – Jerihon – Qumran

Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Sveta misa, te poslije mise razgled Bazilike Groba. Ručak u Casanovi u 12:00 sati. Poslije ručka odlazak do Mrtvog Mora. Posjet mjestu pronalaska svitaka s Mrtvog mora u Qumranu, te poslije odlazak u Jerihon, najstariji grad na svijetu. Razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, izvori. Povratak u hotel, večera, noćenje.

8. dan Jeruzalem – Tel Aviv – Zagreb

Doručak. Poslije doručka, ukrcaj u autobus i odlazak do zračne luke Ben Gurion. Nakon detaljne carinske kontrole, polet zrakoplova za Zagreb.

Dodatne informacije

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael

Polet zrakoplova – informaciju o redu letenja dobit ćete desetak dana pred polazak

Carinske formalnosti

Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu.

Putna prtljaga

Dozvoljen je kofer do 23kg, a u kabinu također jedan do 8kg (prema propisanim mjerama). U prtljazi (u kabini) ne smije se nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu...).

Novac

Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.

Odjeća i obuća

Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u rujnu i studenom je ugodna (dnevna temperatura u rujnu do 30C, a u studenom 25C )stoga treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.

GSM telefoniranje

Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i B i H iznosi oko 2,50 EUR, a SMS oko 0,70 EUR.
Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u prednjem džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu (milostinju).
Kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)
Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju vam radi kupanja u Mrtvomu moru.
Voda za piće – Voda u pipama je zdrava, no vodu u bocama možete kupiti u autobusu (1USD).
Piće uz objed: uz objed se servira voda i  možda neki sokovi s vodom. Ostalo piće nije uključeno u cijenu.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dopušteno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela ili u sobi. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom.
Obnova bračnih obećanja bit će u Kani Galilejskoj.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.
Prijava za hodočašće: Kod prijave potrebno je odmah uplatiti kotizaciju od 500 USD. Do 1. veljače 2016. uplaćuje se sljedeća rata od 500 USD, a do 10. ožujka preostali iznos od 400 USD (sve u US Dolarima).
Prigodom prijave trebate dostaviti: Ime, prezime, adresu, mobitel ili telefon, e-mail; broj putovnice, JMBG ili OIB
Organizator hodočašća je Turistička agencija G-tour Međugorje.
Za sve dodatne i stručne informacije o hodočašću možete se javiti fra Tomislavu Glavniku, našem vodiču: tomislav.glavnik@gmail.com;

Odgovorni organizator hodočašća

Organizator hodočašća je Turistička agencija G-Tour Međugorje u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja.

G-tour Međugorje, d.o.o.
Fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje
I.D. broj: 4227300700003
Tel: +387 36 650 126
Fax: +387 36 650 156
E-mail: info@gtour-medjugorje.com,
www.gtour-medjugorje.com

Udruga Sveta Zemlja Humac
88320 Ljubuški
I. D. BROJ: 4272246790005
Tel: +387 36 650 127
e mail: mika.stojic@gmail.com
www.svetazemlja.com