HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU 14.-21.10.2023. FINALNI PROGRAM - RASPRODANO

7 dana zrakoplovom iz Splita
HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU 14.-21.10.2023. FINALNI PROGRAM - RASPRODANO
HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU 14.-21.10.2023. FINALNI PROGRAM - RASPRODANO
14.10.2023 do 21.10.2023

SVETA ZEMLJA, 14. 10. – 21. 10. 2023. – FINALNI PROGRAM

14. 10. Split – Tel Aviv – Haifa – Nazaret/Tiberias

Sastanak u Zračnoj luci Split u 06:00 sati. Ukrcaj na charter let u 08:30 satii dolazak u Tel Aviv u 12:40 sati u zračnu luku Ben Gurion. Poslije kontrole putnih isprava, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Haifi. Razgled brda Karmel – samostan Stela Maris u kojemu se nalazi Ilijina pećina, panoramski Bahajski vrtovi.  Nastavak putovanja prema Nazaretu. Smještaj u hotelima Casa Nova i Rimonim Mary's Well. Večera, noćenje.

15. 10.  Nazaret – Kana Galilejska – Tabor

Doručak. Poslije doručka, razgled Bazilike Navještenja i crkve sv. Josipa, Marijinog izvora i sinagoge. Ručak u restoranu Casanova. Sveta misa u Gornjoj Bazilici Navještenja u 14:00 sati, te poslije mise nastavak putovanja do Kane Galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda za crkveno vjenčane bračne parove. Nastavak putovanja do brda Tabora. Uspon taxi vozilima do vrha, te razgled Bazilike Preobraženja i svetišta. Povratak u hotel, večera, noćenje.

16. 10.  Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero

Doručak. Poslije doručka posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Slijedi odlazak do Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi Petrova prvenstva u istom mjestu. Zatim slijedi uspon do Brda Blaženstava i obilazak svetišta. Sveta misa u 11:00 sati, te poslije mise ručak kod sestara franjevki u svetištu. Poslije ručka, vožnja brodom po Galilejskom jezeru u 14:30 sati. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

17. 10. Tiberias –  Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Mrtvo more – Betlehem  

Doručak. Nastavak putovanja do rijeke Jordan. Obnova krsnih zavjeta na mjestu Kristova krštenja u mjestu Qaser Yehuda. Sveta misa u crkvi Dobrog Pastira u 12:00 sati. Poslije mise, obilazak Jerihona. Razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, izvori. Slobodno vrijeme za ručak – nije uključeno u cijenu. Slijedi odlazak na Mrtvo more, najslanije more na svijetu i najnižu točku na Zemlji. Poslije kupanja, nastavak putovanja u Jeruzalem. Po dolasku, smještaj u hotel Shalom, večera, Noćenje.

18. 10. Betlehem – Ein Karim 

Doručak. Poslije doručka posjet Pastirskim poljima i kapeli u izgradnji Hrvatskih svetaca i blaženika. Po završetku obilaska, odlazak u stari dio Betlehema do trga Jaslica (Manger). Sveta misa u crkvi Špilje mlijeka u 10:00 sati. Poslije mise razgled Bazilike Rođenja Isusova i ulazak u samu špilju, te špilje sv. Josipa i sv. Jeronima. Ručak u restoranu Casanova, te poslije ručka slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Slijedi odlazak do Ein Karima, rodnog mjesta Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Povratak u hotel, večera, noćenje.

19. 10. Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera) –  Zid Plača (Zapadni zid hrama)

Doručak. Poslije doručka, odlazak do brda Sion. Sveta misa u crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor) u 10:00 sati Poslije mise, razgled dvorane Posljednje večere i Davidova groba, te franjevačke crkve Ad Cenacullum u čijem se vrtu nalazi spomenik Nikoli Taveliću. Ručak u restoranu Casanova, te poslije ručka, odlazak do Maslinske gore i razgled crkve Očenaša, crkve Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkve svih naroda u Getsemanskom vrtu, pravoslavne crkve Marijina groba. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti do večere. Povratak u hotel, večera. 

20. 10. Križni put Via Dolorosa – Jeruzalem

Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Sveta misa. Poslije mise razgled Bazilike Groba. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti, shopping... Povratak u hotel za večeru. Noćenje. 

21. 10. Tel Aviv – Split

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema Zračnoj luci Ben Gurion. Poslije kontrole dokumenata, polet zrakoplova za Split u 13:00 sati. Dolazak u Split u 15:10 sati...

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael

Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Izrael. Potrebna je obična putovnica koja mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana ulaska u Izrael.
Nositeljima B i H putovnica je potrebna viza za ulazak u Izrael i izdaje se u svim izraelskim veleposlanstvima u svijetu (najbliži su u Beogradu i Zagrebu), Potrebni dokumenti: putovnica, popunjen obrazac za vizu, uvjerenje o zaposlenju, izvod iz banke, povratna ili tranzitna karta, potvrda o rezervaciji smještaja, obavezno zdravstveno osiguranje. Cijena ishođenja vize: 26 USD

Mogući su incidenti i nagle promjene ukupne sigurnosne situacije. U slučaju potrebe za pomoć, telefoni su
HR Veleposlanstva: +972 50 732 2918.
BH Veleposlanstva: +972 3 612 44 99

Covid 19 mjere

Sukladno odluci Vlade Države Izrael od 09. listopada 2022. za sve putnike ukinuta je obveza ispunjavanja online Ulaznog obrasca za Izrael, ali ostaje obveza predočenja potvrde o zdravstvenom osiguranju, koje uključuje liječenje od koronavirusa za vrijeme boravka u Izraelu.
Ukinuta je obveza obavljanja PCR ili antigen testa prije polijetanja i nakon slijetanja na Zračnu luku u Izraelu, kao i obveza samoizolacije.

Carinske formalnosti

Svi predmeti namijenjeni za osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu.

Putna prtljaga

U zrakoplov je dozvoljeno unijeti  samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama (do 8 kg). Podsjećamo da se u ručnoj prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml...), a maksimalna težina prtljage je 20 kg.

Novac

Svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 EUR dužni su prijaviti carinskom organu na svakom graničnom prijelazu. Izraelska novčana jedinica je Šekel. Vrijednost šekela prema nekim valutama: 1 USD = 3,50 ILS , 1 EUR = 3,40 ILS, 1 HRK = 0,45 ILS, 1 KM = 1.70 ILS… U većim trgovinama i hotelima primaju se sve vrste kreditnih kartica. U većini suvenirnica se može plaćati dolarima ili eurima…

Odjeća i obuća

Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u listopadu: od 10°C noću/28°C danju.Treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.

GSM telefoniranje

Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj, B i H i EU iznosi oko 2,50 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR.

Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno, jer tu lopovi koriste gužvu i kradu.
Gdje se bude slavila sv. misa običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu.
Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju radi kupanja u Mrtvomu moru.
Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a može se kupiti i u autobusu ($ 1 = 0,5 l vode).
Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Novac i putovnicu uvijek imati uza se.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje se posjećuje, može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.
Crkveno vjenčani bračni parovi mogu obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj.

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, u suradnji s
Udruga Sveta Zemlja, www.sveta-zemlja.com
Fra Slavka Barbarića 34, 88266 Međugorje, I.D. broj: 4227300700003,
www.gtour-medjugorje.com e – mail: info@gtour-medjugorje.com

Odgovorni organizator hodočašća

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, u suradnji s
Udruga Sveta Zemlja, www.sveta-zemlja.com
Fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje,
I.D. broj: 4227300700003,
www.gtour-medjugorje.com
e – mail: info@gtour-medjugorje.com