Fatima – Santiago de Compostela – Lurd

4. - 11.6. zrakoplovom iz Dubrovnika
Fatima – Santiago de Compostela – Lurd
Fatima – Santiago de Compostela – Lurd
Fatima – Santiago de Compostela – Lurd
04.06.2022 do 11.06.2022

Fatima - Santiago de Compostela - Lurd

4. - 11.6. zrakoplovom

04. 06. 2020. DUBROVNIK - BARCELONA - LISABON

Okupljanje u Zračnoj luci Ćilipi u 13:00. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Vuelinga i polet u 14:50. U Barceloni presjedanje na let u 19:15. Po dolasku u Lisabon u 20:20, ukrcaj u autobus i odlazak do hotela SANA Capitol. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

05. 06. FATIMA

Doručak. Poslije doručka odlazak u centar starog grada. Obilazak crkve Sv. Ante i Kapele rođenja Sv. Ante i sveta misa, te posjet Katedrali Uznesenja Djevice Marije iz XI stoljeća. Slijedi Odlazak do četvrti Belem - samostan sv. Jeronima, spomenik Otkrićima, toranj Belem. Nastavak putovanja prema Fatimi. Po dolasku, smještaj u hotelu Cruz Alta. Večera, noćenje. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

06. 06. FATIMA - ALUSTREL

Doručak. Poslije doručka, sveta misa, te razgled Svetišta - Kapela ukazanja, Bazilika s grobovima vidjelaca Lucije, sv. Francisca i sv. Jacinte, Nova crkva. Slobodno vrijeme za ručak, te poslije ručka, odlazak na Križni put. Posjet rodnim kućama vidjelaca u Alustrelu, mjestu ukazanja anđela, Kapelici ukazanja i bunaru suza. Povratak u hotel za večeru. Poslije večere, mogućnost prisustvovanje procesiji i krunici.

07. 06. FATIMA - PORTO - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Porta. Po dolasku, razgled drugog po veličini grada u Portugalu, poznatog i po čuvenom istoimenom vina - razgled stare jezgre grada, koja se nalazi na Popisu svjetske baštine. Rijeka Douro dijeli grad na dva dijela, Porto i Vila Novu de Gaiu, a jedna od najprepoznatljivijih građevina u gradu je most koji ih spaja, Dom Luis I. Jedan od najslikovitijih dijelova porta je šetnica, Cais de Ribeira, sa brojnim ugostiteljskim objektima, a s druge strane se nalazi Cais de Gaia, u kojoj su smješteni vinski podrumi i skladišta porta.
Nastavak putovanja do Santiago de Compostele, glavnog grada pokrajine Galicija. U njemu se nalaze relikvije sv. Jakova apostola, zaštitnika Španjolske. Djelovao je posebno u Galiciji, gdje je pokrštavao pogansko stanovništvo. Vratio se 42. god u Jeruzalem, poslije čega je Herod Agripa I. naredio da mu se odsječe glavu zbog propovijedanja o Isusu i njegovu uskrsnuću. Santiago de Compostela je jedno od najvećih hodočasničkih mjesta kršćanstva. U njemu je prije 500 godina osnovano i jedno od prvih sveučilišta u Europi. Po dolasku, sveta misa i razgled Bazilike i groba sv. Jakova. Smještaj u hotelu Apostol Santiago, večera, noćenje.

08. 06. SANTIAGO DE COMPOSTELA - ASPEITIA - LOYOLA

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Aspeitie, rodnog mjesta utemeljitelja Družbe Isusove Ignacia Loyole. Razgled crkve i dvorca Loyola. Smještaj u hotelu Quality Christina. Večera, noćenje.

09. 06. ASPEITIA - LURD

Doručak. Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, nastavak putovanja do Lurda. Po dolasku, smještaj u hotel. Ručak, te poslije ručka posjet spilji ukazanja i svetištu. Križni put. Večera, te poslije večere, odlazak u svetište na molitvu krunice i procesiju sa svijećama.

10. 06. LURD

Doručak. Sveta misa, te poslije mise posjet rodnoj kući sv. Bernardice, mlinu u kojemu je obitelj živjela. Ručak. Poslije ručka nastavak razgleda svetišta, uz mogućnost kupanja u Lurdskoj vodi, te slobodno poslije podne za individualne aktivnosti i pobožnosti. Večera u hotelu, noćenje.

11. 06. LURD - TOULOUSE - DUBROVNIK

Rani doručak. Sveta misa, te poslije mise ukrcaj u autobus i polazak u zračnu luku u 08:00 sati. Polet zrakoplova za Split u 11:20 sati i dolazak u 13:30 sati.

Odgovorni organizator hodočašća

Organizator hodočašća je Turistička agencija G-Tour Međugorje u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja. G-tour Međugorje, d.o.o. Fra Slavka Barbarića 34, 88266 Međugorje I.D. broj: 4227300700003 Tel: +387 36 650 126 Fax: +387 36 650 156 E-mail: info@gtour-medjugorje.com, www.gtour-medjugorje.com Udruga Sveta Zemlja Humac 88320 Ljubuški I. D. BROJ: 4272246790005 Tel: +387 36 650 127 e mail: mika.stojic@gmail.com www.sveta-zemlja.com