La Salette – Ars – Paray Le Monial – Nevers – Lourdes – St. Maximin

17.-25.8. autobusom
La Salette – Ars – Paray Le Monial – Nevers – Lourdes – St. Maximin
La Salette – Ars – Paray Le Monial – Nevers – Lourdes – St. Maximin
La Salette – Ars – Paray Le Monial – Nevers – Lourdes – St. Maximin
17.08.2022 do 25.08.2022

17. 08. HERCEGOVINA – VERONA

Polazak iz Hercegovine u 00:00 sata ujutro. Vožnja kroz Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju do Verone. Po dolasku razgled grada – Piazza Bra Arena, Julijina kuća, Piazza Erbe, Piazza dei Signori, najviši toranj u Veroni Torre dei Lamberti, Romeova kuća…. Smještaj u hotel u blizini Verone, večera, noćenje.

18. 08. VERONA – TORINO – LA SALETTE

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja do Torina. Po dolasku razgled grada – Mole Antonelliana sa 167 m visokim tornjem, Piazza Castello, crkva San Lorenzo, katedrala Sv. Ivana Krstitelja u kojemu se čuva Torinsko platno, crkva San Domenico, Salezijanski centar Valdoco. Sveta Misa, slobodno vrijeme za ručak. Nastavak putovanja do
La Salette, svetišta u kojemu se prema navodima, 19. rujna 1846. ukazala Gospa djeci Melanie Mathieu Calvat i Maximin Giraud dok su čuvali krave. U jednoj velikoj poruci Gospa poziva sve ljude na obraćenje, molitvu i post, da ne rade u nedjelju, jer u protivnom neće imati uroda u žitu, voću i krumpiru. Ako se ljudi ne okrenu Bogu, biti će proliveno mnogo krvi, a zemlju će pogoditi velike nevolje. Crkva je istraživala i priznala vjerodostojnost 15. studenog 1851. godine kao i Gospinu poruku za javnost. Smještaj u hotelu svetišta, večera, noćenje.

19. 08. LA SALETTE – ARS – PARAY LE MONIAL

Doručak. Poslije doručka, razgled svetišta. Te poslije razgleda, nastavak putovanja prema Arsu – sur – Formansu, svetištu Gospe od Milosti Sv. Ivana Marije Vianneya, gdje se u Kapeli Srca štuje relikvija srca Sveca. Njegovo neraspadnuto tijelo leži na glavnom oltaru Svetišta u staklenom relikvijaru. Boravak u svetištu, te odlazak u Paray le – Monial, svetište Srca Isusova, a posebno je poznata sv. Marija Margareta Alacoque. Svetica je imala nekoliko ukazanja Isusa sa svojim Presvetim Srcem. Isus je obećao nagradu svima onima koji budu svetkovali blagdan njegova Srca. Sveta Misa. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

20. 08. PARAY LE MONIAL – NEVERS – LOURDES

Doručak. Poslije doručka, nastavak putovanja prema Neversu. Po dolasku posjet kapelice gdje se u staklenom sarkofagu čuva neraspadnuto tijelo svete Bernardice. Sveta Misa, te poslije mise nastavak putovanja prema Lurdu. Uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak oko pola noći. Smještaj u hotel, noćenje.

21. 08. LOURDES

Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, posjet Špilji ukazanja, Bernadičinoj rodnoj kući, mlinu u kojemu je obitelj živjela. Ručak, te poslije ručka nastavak razgleda svetišta uz mogućnost umivanja u Lurdskoj vodi. Večera, te poslije večere, odlazak u svetište na krunicu i procesiju sa svijećama (po želji).

22. 08. LOURDES

Doručak. Sveta misa. Poslije svete mise, Križni put. Povratak u hotel za ručak. Poslije ručka vrijeme za osobne pobožnosti - prisustvovanje Euharistijskoj procesiji i blagoslovu bolesnika u bazilici Pio X. Večera, te poslije večere, molitveni program.

23. 08. LOURDES – PIC DU JER

Doručak. Poslije doručka, sveta misa i vrijeme za osobne pobožnosti i aktivnosti. Fakultativni izlet na vrh Pic du Jer, odakle se pruža fascinantan pogled na Lurd i Pirineje. Moguće je i ručati u restoranu na vrhu. Povratak u Lurd. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti, večernji program u crkvi. Večera u hotelu, noćenje.

24. 08. LOURDES – ST. MAXIMIN LE ST. BAUME – LIGURIA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja azurnom obalom do  svetišta St. Maximin la Sainte Baume u kojoj se čuvaju relikvije svete Marije Magdalene. Prema legendi, Marija Magdalena je doplovila do Francuske obale na brodu koji nije imao ni jedra ni vesla u društvu nekoliko osoba iz Isusova vremena kao što su Maximin i Sidnonius, njihove sluge Marcela i Suzana, te sveta Sara. Izbjeglice su navještavali Radosnu Vijest po cijelom jugu Francuske. Poslije smrti, tijelo Marije Magdalene bilo je ukopano na mjestu gdje se danas nalazi katedrala sv. Maximina, u kojoj se osim njenoga nalaze i 3 sarkofaga sa ostacima sv. Maximina, sv. Sidonia, Marcele i Suzana. Velik dio njezinih tjelesnih ostataka izgubljeni u Francuskoj revoluciji, dok je lubanja ostala sačuvana. Razgled svetišta, sveta Misa, te nastavak putovanja do Ligurije. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

25. 08. LIGURIA – LAGO DI GARDA – HERCEGOVINA

Doručak. Poslije doručka nastavak putovanja prema svetištu Madona della Corona (Gospa od krune). Svetište se nalazi na strmoj litici iznad jezera Garda. Sveta misa. Poslije mise, nastavak putovanja prema Hercegovini, te uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu, dolazak u jutarnjim satima. .

Dodatne informacije

Ulazak u Francusku Republiku - COVID putovnica

Svi putnici stariji od 12 godina koji putuju u Francusku Republiku, a koji su cijepljeni, mogu bez ograničenja putovati u Francusku Republiku uz predočavanje odgovarajuće potvrde o cijepljenju.
COVID – putovnica valjana je:
9 mjeseci nakon primitka obje doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZeneca Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje dodatnom dozom cjepiva
4 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te nakon preboljenja primile prvu doze cjepiva Pfizer, Moderna, AstraZeneca, nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom
4 mjeseca za osobe koje su cijepljene jednom dozom te nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
4 mjeseca za osobe koje su cijepljene s dvije doze cjepiva, te su nakon toga preboljele COVID-19, nakon čega je potrebno docjepljivanje
2 mjeseca za osobe koje su preboljele COVID-19, te su nakon toga primile jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson (Janssen), nakon čega je potrebno docjepljivanje drugom dozom.
potvrda o preboljenju COVID-19, koja je starija od 11 dana, a nije starija od 6 mjeseci

Svi putnici stariji od 12 godina koji putuju u Francusku Republiku, a koji nisu cijepljeni i nemaju potvrdu o preboljenju COVID-19 (starija od 11 dana, a ne stariju od 6 mjeseci), obavezni su pri ulasku u Francusku Republiku predočiti negativan rezultat antigenski test, ne stariji od 48 sata ili PCR testiranja ne stariji od 72 sata.

Odgovorni organizator hodočašća

Organizator hodočašća je Turistička agencija G-Tour Međugorje u suradnji s Udrugom Sveta Zemlja. G-tour Međugorje, d.o.o. Fra Slavka Barbarića 34, 88266 Međugorje I.D. broj: 4227300700003 Tel: +387 36 650 126 Fax: +387 36 650 156 E-mail: info@gtour-medjugorje.com, www.gtour-medjugorje.com Udruga Sveta Zemlja Humac 88320 Ljubuški I. D. BROJ: 4272246790005 Tel: +387 36 650 127 e mail: mika.stojic@gmail.com www.sveta-zemlja.com