Lurd - Toulouse

5 dana, zrakoplovom iz Dubrovnika
Lurd - Toulouse
Lurd - Toulouse
Lurd - Toulouse
03.06.2023 do 07.06.2023

03. 06. DUBROVNIK - TOULOSE - LURD

Okupljanje u Zračnoj luci Ćilipi u 07:00 sati. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj na zrakoplov Volotea i polet u 08:40 sati. Dolazak u Toulouse u 11:05. Ukrcaj u autobus. Mogući razgled Toulousea, glavnog grad južne francuske regije Occitanie i sa preko 1,1 milijun stanovnika, četvrtog po veličini francuskog grada. Zbog boje opeke (terakota) koja se koristi na mnogim zgradama, nadimak grada je La Ville Rose, odnosno Ružičasti grad. Kanalom du Midi iz 17. stoljeća, rijeka Garonna je povezana sa Sredozemnim morem. Toulouse je sjedište Airbusa, francuskog proizvođača zrakoplova. Razgled grada - Capitol (vijećnica), most Pont Nef, bazilika sv. Sermina, katedrala sv. Ettiena… Nastavak putovanja do Lurda. Po dolasku, smještaj u hotel. Večera u hotelu, sudjelovanje u večernjem programu, noćenje.

04. 06. LURD

Poslije doručka, sveta misa. Poslije mise, posjet spilji ukazanja, Bernadičinoj rodnoj kući, mlinu u kojemu je obitelj živjela. Ručak, te poslije ručka, razgled svetišta - župna kuća, bolnica… Slobodno vrijeme u svetištu za osobne pobožnosti. Večera u hotelu, te poslije večere, odlazak u svetište na krunicu i procesiju sa svijećama.

05. 06. LURD

Doručak. Sveta misa. Poslije mise križni put. Povratak u hotel za ručak. Poslije podne mogućnost kupanja u Lurdskoj vodi. Slobodno poslije podne za osobne pobožnosti. Večera u hotelu, te poslije večere mogućnost sudjelovanja u procesiji svijećama i krunici. Noćenje.

06. 06. LURD - PIC DU JER

Doručak. Sveta misa u svetištu. Fakultativni izlet na vrh Pic du Jer, odakle se pruža fascinantan pogled na Lurd i Pirineje. Moguće je i ručati u restoranu na vrhu. Povratak u Lurd. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti, večernji program u crkvi. Večera u hotelu, noćenje.

07. 06. LURD - TOULOUSE - DUBROVNIK

Doručak. Poslije doručka, ukrcaj u autobus i polazak za zračnu luke u 07:30. Poslije carinskih formalnosti, ukrcaj u zrakoplov za Dubrovnik u 10:50 sati i dolazak u 12:55 sati. Nastavak putovanja prema odredištu.

Odgovorni organizator hodočašća

Odgovorni organizator:

G-TOUR MEĐUGORJE, u suradnji sa
Udruga Sveta Zemlja, www.sveta-zemlja.com
Fra Slavka Barbarića 34,
88266 Međugorje,
I.D. broj: 4227300700003,
www.gtour-medjugorje.com
e – mail: info@gtour-medjugorje.com